Eğlence

GoPro Plus’ta video sınırları kalkıyor

gopro plus

GoPro‘nun bulut abonelik servisi GoPro Plus, artık kullanıcılarına orijinal kaynak kalitesinde sınırsız video depolama imkanı sunacak. Ancak söz konusu videoların bir GoPro ile kaydedilmesi gerekecek. Bu yeni teklifte başka bir koşulun bulunmadığını söyleyen GoPro CEO’su Dennis Woodman, “Sınırsız, sınırsız demektir” cümlesiyle şirketinin duruşunu anlatmaya çalıştı.

GoPro Plus’ta kullanıcılara daha önce sınırsız sayıda fotoğraf yükleme imkanı sunulurken, videolar konusunda toplamda 35 saatlik bir süre sınırlaması vardı. Buna ek olarak, video dosyaları dönüştürülerek daha küçük bit oranlarıyla, yani daha düşük kalitede, saklanabiliyordu.

Yeni dönemde görüntü kalitesinin düşmeyeceğinin de altını çizen Woodman, GoPro ile çekilen fotoğraf ve videoların herhangi bir kayıp yaşanmadan GoPro Plus’ta saklanabileceğini belirtti.

GoPro Plus için sunulan yeni imkanlardan eski GoPro modellerini kullananlar da yararlanabilecek. Söz konusu imkanlar sadece Hero 7 serisi kameralara sahip olanlara özel kalmayacak. Plus abonelerine aksesuarlarda sunulan indirim oranı ise yeni dönemde yüzde 20’den yüzde 50’ye yükseliyor. Bu tekliflerin tamamının küresel ölçekte geçerli olacağını da belirtmekte fayda var.

GoPro Plus, 2016’da GoPro sahiplerinin fotoğraf ve videolarına diledikleri yerden ulaşabilmeleri amacıyla faaliyete geçmişti. Doğrudan kameralardan veya GoPro uygulaması üzerinden yükleme yapılabilen servis, daha sonra çeşitli ekstralarla genişletilmişti. Aylık abonelik ücreti 4.99 dolar olan platformun aktif abone sayısının 185 bin civarında olduğu belirtiliyor. GoPro Plus’ın şirket kasasına her ay yaklaşık 1 milyon dolar koyduğu tahmin ediliyor.

İLGİLİ HABERLER