Eğlence

GoPro’nun altı kameralı Omni VR donanımıyla çekilen ilk videoyu izleyin – Video

GoPro, en yeni profesyonel sanal gerçeklik kamera donanımı Omni ile çekilen görüntülerin ilk örneğini yayınladı. Dört dakika uzunluğundaki 360 derecelik videoda Avusturya Alpler’inde kayak ve snowboard yapan sporcular gösteriliyor.

GoPro Omni VR ile kaydedilen görüntüler, diğer profesyonel 360 derece görüntülerden pek farklı gözükmüyor. Çünkü diğer pek çok şirket de GoPro kameraların birleşiminden oluşan donanımlar ile sanal gerçeklik videoları hazırlıyor. Videoda bazı takılmaların ve birleştirme izlerinin varlığı gözden kaçmıyor. Ancak GoPro, görüntülerin prototip bir ürünle kaydedildiği ve müşterilerin Omni’nin çıkışıyla birlikte çok daha kaliteli görüntüler kaydedebileceği notunu düşmeyi ihmal etmedi.

gopro omni vrBu yılın içinde satışa sunulacak olan Omni, film yapımcılarını kendi kamera donanımlarını oluşturma zahmetinden kurtaracak. Omni için ön sipariş toplamaya geçtiğimiz ay başlayan GoPro, altı adet Hero 4 Black kamera ve gerekli donanım ve yazılımlar için 5 bin dolar, sadece çerçeve içinse 1500 dolar istiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER