Eğlence

GoPro kullanıcılarının çektiği görüntüleri ödüllendirecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

GoPro, aksiyon kamerası pazarında açık ara lider durumda. Şirket, bir yandan da kendisini bir medya gücü olarak konumlayacak önemli adımlar atmaya devam ediyor. Kendi televizyon kanalının sahibi olan, neredeyse her yere (kullanıcıları veya kendi ekibi tarafından çekilmiş görüntülerle) reklam veren ve geçtiğimiz yaz kendi lisanslama platformunu oluşturan GoPro, kullanıcılarına para kazandırma amacıyla da önemli bir adım atmıştı. Bu lisanslama platformu çatısı altında başlatılan GoPro Ödülleri isimli program da platforma yeni bir boyut kazandırıyor.

1 yıl sürmesi planlanan GoPro Ödülleri’nin çok sayıda kullanıcıyı kapsaması amaçlanıyor. Kullanıcıların platforma gönderdiği GoPro görüntüleri, farklı kategoriler ve amaçlar doğrultusunda değerlendirilecek. Ödüle layık görülen kullanıcılara fotoğrafları için 500 dolar, ham videoları için 1000 dolar ve düzenlenmiş videoları için 5000 dolar ödenecek. Kullanıcılara platforma gönderebilecekleri görüntü sayısı konusunda bir kısıtlama getirilmiyor.

GoPro’nun dağıtacağı ödül miktarının yıllık 5 milyon dolara ulaşması planlanıyor. Şirket kazananlarıysa günlük olarak açıklayacak. Adı GoPro Ödülleri olsa da, yeni servisin bir lisanslama platformu niteliği taşıdığını söylemek gerekiyor. Kullanıcılar, programa gönderdikleri görüntüleri GoPro’ya lisanslamış olacak. Şirket, görüntülerin alt lisanslama haklarını da kontrol edecek.

GoPro’dan yapılan açıklamada kullanıcıların GoPro Ödülleri için gönderdikleri görüntülerin tüm haklarına sahip olmaya devam edeceği ve çektikleri görüntüler reklam destekli kanallarda yayınlandığı takdirde ekstra ödeme alacakları belirtildi. Kullanıcıların gönderdikleri videolarda ücretsiz müzik kullanımına dikkat etmeleri, fotoğraf ve videolarında seçilebilen yüzlere izinsiz yer ver vermemeye özen göstermeleri gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER