Teknoloji

GoPro Max: GoPro’dan 360 derece videolar için en yeni çözüm

gopro max

GoPro Hero 8 Black tek başına gelmedi. Şirket yeni 360 derece kamerasını da Hero 8 Black ile birlikte gözler önüne çıkardı. GoPro Max adını taşıyan kamerada küre şeklinde ikiz lens bulunuyor.

GoPro’nun 360 derece kameralarla olan mazisi birkaç yıl öncesine dayanıyor. Şirket ilk olarak 2015’te Google’ın Jump platformunda sanal gerçeklik sahneleri çekmeyi sağlayan 16 kameralı bir sistem tasarlamıştı. 2016’da ise Omni adını taşıyan ve altı kameranın bulunduğu daha kompakt bir sistem gözler önüne çıkmıştı. GoPro, 2017’de çıkardığı ve son kullancıya yönelik olan ilk 360 derece kamerası Fusion ile “yeni bir kreatif dönem” başlatmaya çalışmıştı.

Fusion ile gerçekten etkileyici görüntüler yakalamak mümkün olsa da; kullanımının zahmetli olması, kamerayı “profesyonellerin nadiren kullandığı bir araç” durumuna düşürmüştü. Özü itibarıyla diş şeklindeki bir kutuya yerleştirilmiş iki adet Hero 5 Black’ten oluşan Fusion’ın her iki tarafında da ayrı microSD kartlar kullanılıyordu. Bu da görüntü birleştirme sürecinin kamera dışında yapılmasını gerektiriyor ve çekilen görüntülerin işlenme sürecini iyiden iyiye zorlaştırıyordu.

Max ise bu zahmetli süreci tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyor. GoPro’nun Fusion markasını da bu nedenle kullanmadığı belirtiliyor. Suya dayanıklı olan ve kare şeklinde görünen ikiz lensli kamera, selefine kıyasla hem daha iyi hem de kullanımı daha kolay bir cihaz profili çiziyor.

GoPro Max’in Hero 8 Black’ten çok fazla büyük olmaması ilk bakışta dikkat çekiyor. Bu kameranın kullanımın daha az zahmetli olacağını gösteriyor. Buna ek olarak, GoPro’nun standart ayakları ve sabitleme aksesuarları da Max ile birlikte kullanılabiliyor. Max’in tüm görüntüleri tek bir karta kaydetmesi ve tüm birleştirmeyi kamera üzerinde yapması da kullanımı iyiden iyiye kolaylaştıran bir faktör olarak öne çıkıyor.

GoPro Max’in üstünde ayarları değiştirmek ve kaydedilen görüntüleri inceleyebilmek için özel bir dokunmatik ekran da bulunuyor.

GoPro Max ne zaman çıkacak? Fiyatı ne kadar?

Max için GoPro, “üç kamera bir arada” şeklinde bir tanımlama kullanıyor. Bu tanımın temelinde ise Max’teki iki lensin tek başlarına da kullanılabilecek olması bulunuyor. İki lensin bir arada kullanıldığı senaryolar ise ortaya üçüncü kamerayı çıkarıyor.

GoPro Max 24 Ekim itibarıyla yurt dışında raflardaki yerini alacak. Kameraya sahip olmak isteyenlerin 499 dolar ödemesi gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER