Teknoloji

GoPro’nun sağlamlığı lav akıntısıyla kanıtlanıyor – Video

Kilauea EcoGuides adlı, volkanik kayalara tur düzenleyen şirkette çalışan Erik Storm, ilgi çekici bir iş ortaya koymak adına bir GoPro kamerayı feda etmeye karar vermiş. Ve GoPro’ya bir lav banyosu yaptırmış. Sonuç olarak GoPro’nun gerçekten sağlam bir aksiyon kamerası olduğu videoyla ortaya çıkmış. Diğer kameraların dayanamayacağı bir ortamda, GoPro lavlara teslim olduğu anı ve hatta sonrasını tamamen kaydetmiş.

YouTube’da paylaşılan videoda Hawaii’deki bir volkanik kaya üzerinde yapılan bazı kısa çekimler ve lavların akarak kaya katmanlarını oluşturması gösteriliyor. Daha sonra kamera alınarak lavların aktığı yarığın içine bırakılıyor. Lav akıntısı yavaş yavaş gelerek GoPro’yu teslim alıyor. Bu sırada kamera alev almaya başlıyor. Aksiyon kamerası, alev almasına rağmen çekim yapmayı sürdürüyor.

Bir süre sonra lens kararıyor ve kamera bozuluyor gibi görünüyor. Ne var ki, bulanıklaşmış ve hafif kirlenmiş lensin arasından ışık sızmaya başlıyor. Bu birkaç kez oluyor, muhtemelen aksiyon kamerası üstünde kaya tabakası oluşmaya başlasa bile çekim yapmayı sürdürüyor.

Storm, çektiği bu videoyu ve aynı zamanda kameranın son hâlinin fotoğraflarını ilk kez PetaPixel ile paylaştı. Storm, kameranın tamamen lavla kaplandığını doğrularken fotoğraflar da bunu doğruluyor. Sonuç olarak karşımızda hemen hemen erimiş, ancak lens kısmı sağlam kalmayı başarmış bir kamera bulunuyor.

Storm, kameraya erişmek için soğumuş kaya tabakasını çekiçle kırmak zorunda kaldığını, buna rağmen kamerayı hâlâ açık ve Wi-Fi ışığının hâlâ yanmış olduğunu gördüğünü de dile getiriyor.

Bu arada kameranın bir GoPro kılıfının içinde olduğunu belirtelim. Eğer bu kılıf olmasaydı, muhtemelen sağlam kalmazdı. Her ne olursa olsun, ortaya çıkan sonuç ve kameranın aşırı sıcaklık ve hatta yanma altında çalışmayı sürdürmesi, GoPro’nun sağlamlığını ortaya koyuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER