Teknoloji

GoPro koronavirüs salgını nedeniyle iş gücünde kesintiye gidiyor

gopro hero 8 black

GoPro, küresel koronavirüs salgını nedeniyle toplam iş gücünde yüzde 20’den fazla bir oranda kesintiye gideceğini açıkladı. Bu da şirketin 200’den fazla çalışanıyla yollarını ayıracağı anlamına geliyor.

GoPro’nun bu hamlesinin temelinde 2020’nin sonuna kadar operasyon maliyetlerini yaklaşık 100 milyon dolar aşağıya çekme isteği yatıyor. Buna ek olarak, şirket 2021’de de çalışanlardan bağımsız biçimde harcamalarda 250 milyon dolarlık bir kesinti yapmayı planlıyor.

GoPro’nun kurucusu ve CEO’su Nicholas Woodman, yılın geri kalan kısmında maaş almayacak. Şirket de önümüzdeki dönemde doğrudan son kullanıcıya ulaşacak bir satış modeli uygulayacak.

GoPro’nun yeniden yapılanma çalışmaları, drone pazarındaki talihsiz girişimin etkilerini temizlemek amacıyla başlatılmıştı. 2016’nın sonunda çok sayıda ertelemenin ardından piyasaya çıkan Karma drone beklenen etkiyi yaratmamış ve şirket yaklaşık bir yılın sonunda drone pazarından çekilmişti. Hero 7’nin başarısı, GoPro’nun bu acı tecrübenin yükünden az da olsa kurtulmasına yardımcı olmuştu.

Bloomberg’in haberine göre, GoPro yılın ilk çeyreğinde 700 bin kamera sattı. Şirket, operasyonel kesintilerin ürün ve servis yol haritalarını etkilemesini beklemiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER