Teknoloji

GoPro Karma drone Avrupa’da bazı ülkelerde satışa sunuldu

gopro karma

gopro karma droneGoPro Karma drone, ABD’de başlayan yolculuğuna Atlas Okyanusu’nun diğer kıyısında devam ediyor. Karma; Avrupa macerasına Almanya, Birleşik Krallık, İspanya ve İtalya’da başladı. GoPro’nun kendi internet sitesi ve bazı çevrim içi perakende mağazalarında satışa sunuldu. Karma’nın diğer Avrupa ülkelerinde ne zaman satışa çıkacağı konusunda şimdilik bilgi verilmedi.

Hero 5 Black kamera barındıran bir Karma drone’a sahip olmak için 1399 avro ödemek gerekiyor. Kamera olmadan sadece Karma’yı isteyenler içinse bu rakam 999 avroya iniyor. Bu da GoPro’nun drone’unun Avrupa’da ABD’ye kıyasla daha pahalıya satıldığı anlamına geliyor.

GoPro Karma geçtiğimiz sonbaharda tanıtıldığında umut vadeden bir cihaz imajı çizmişti. Ancak dağıtım sürecinin başlamasından kısa bir süre sonra GoPro tarafından geri çağırılması, Karma’nın büyüsünün bozulmasına neden olmuştu. Karma’nın batarya sistemindeki problem nedeniyle alınan geri çağırma kararı, GoPro’nun bilançolarına da etki yapmıştı. Şirket, yılı 373 milyon dolar zararla kapatmıştı. GoPro’nun son çeyrek geliri de beklenenin 30 milyon dolar altında kalmıştı.

GoPro Karma drone şubat ayında tekrar satışa sunulmuştu

GoPro’nun büyük umutlar bağladığı Karma, şubat ayının başında ABD’de tekrar satışa sunulabilmişti. Şirket geri çağırma kararını almasına neden olan sorunu çözse de, yaşananlar Karma’nın DJI’ın drone’unun arkasında kalmasına neden olmuşa benziyor. Yine de, GoPro’nun ekosistemine daha önceden yatırım yapanlar için Karma’nın da değerlendirmeye uygun bir seçenek olduğunu belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER