Teknoloji

GoPro’nun kamera teknolojisi robotlar, sürücüsüz otomobiller ve diğer alanlarda kullanılacak

gopro plus

GoPro finansal durumunu güçlendirmek amacıyla lisans anlaşmalarını kullanmayı planlıyor.

Aksiyon kamera üreticisi, üretim servisleri şirketleri Jabil ile bir lisans iş ortaklığına imza atıyor. Anlaşma doğrultusunda, Jabil GoPro’nun tasarımını ve fikri mülkiyetini kullanarak üçüncü taraf ürünler için kamera lensleri ve sensörler geliştirecek. Bunlar GoPro ürünleri gibi markalandırılmayacak, ancak GoPro teknolojisini taşıyacak. Şu an için ne tür ürünlerin çıkacağına dair herhangi bir bilgi verilmedi.

Konuyla ilgili olarak yayınlanan açıklamada, GoPro’nun teknolojiden sorumlu başkan yardımcısı, şirketin kamera lenslerinin ve görüntü sensörlerinin robotlardan sürücüsüz otomobillere, hatta video konferans sistemlerine kadar her şeyi çalıştırmak için kullanılabileceğini kaydetti. Ayrıca Jabil, GoPro’nun teknolojilerini akıllı evler, askeri alanlar, itfaiyeciler için de kullanmayı planlıyor. İki şirket daha önce de Hero4 için çalışmıştı ve o zamandan beri de birlikte çalışmayı sürdürüyor.

Söz konusu anlaşma GoPro’nun borsada işlem gören hisselerinin değeri şimdiye kadarki en düşük seviyede olduğu zaman duyuruldu. Şirketin satışları iyi gitmiyor, drone çalışmaları sonlandırıldı. Aynı zamanda Hero6’nın da şirketi ayakta tutup tutamayacağı tartışılmaya başlanmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER