Teknoloji

GoPro 270 çalışanıyla yollarını ayırıyor

gopro hero 5

gopro hero 5GoPro bir açıklama yaparak 270 çalışanıyla yollarını ayıracağını duyurdu. Şirket, böylelikle 2017’deki operasyon maliyetlerinde 200 milyon dolar tasarruf etmeyi amaçlıyor. Söz konusu kesintiler, hem açık pozisyonları hem de mevcut çalışanları kapsayacak. Aksiyon kamerası üreticisi, böylelikle 2016’nın başından bu yana iş gücündeki üçüncü kesintiyi gerçekleştirmiş olacak.

Şirket, 2016’yı 373 milyon dolar operasyon zararıyla tamamlamıştı. Bu tablonun oluşmasında Hero 5 kameranın üretimindeki gecikmeler ve Karma drone’un geri çağırılması belirleyici faktörler olarak öne çıkıyor. Şirketin hisseleri geçtiğimiz hafta geçtiğimiz hafta dibi gördükten sonra açıklanan bu kararla birlikte yüzde 10 oranında değer kazandı.

GoPro, geçtiğimiz yılın ocak ayında iş gücünde yüzde 7’lik bir kesintiye gitmişti. Ancak kasım ayındaki işten çıkarma dalgası daha fazla kişiyi etkilemişti. Çalışanlarının yüzde 15’iyle yolunu ayıran şirket, eğlence birimini kapatmıştı. Bu süreçte şirketin başkanı Tony Bates de görevi bırakmıştı. Yeni işten çıkarma kararından hangi birimlerin etkileneceği konusunda şimdilik bilgi verilmiş değil.

GoPro Hero 6 için hazırlıklara başladı

Finansal tablolar pek parlak olmasa da, şirketin kameraları hâlâ ilgi görüyor. Hero 5 ve Hero 5 Session’ın desteğiyle şirket 2016’nın son çeyreğinde 2 milyon kamera sattı ve tarihinin ikinci en yüksek çeyrek gelirine ulaştı. Şubat ayında yatırımcılarla bir araya gelen CEO Nick Woodman ise 2017 bitmeden Hero 6’yı tanıtmak için çalışmalara başladıklarını belirtti.

İLGİLİ HABERLER