Teknoloji

GoPro Hero6 ve Fusion ile çıkışını sürdürmeyi hedefliyor

gopro hero62014’te halka açılan GoPro, bugüne kadar pek de parlak finansal sonuçlara imza atabilmiş değil. Kârlılık konusunda son birkaç çeyrektir sıkıntılar yaşayan kamera üreticisi, her şeye rağmen geleceğe umutla bakıyor. GoPro Hero6 ve Fusion modellerine bu konuda fazlasıyla güveniyor.

GoPro geride kalan çeyrekte finans çevrelerinin beklentilerinin ötesinde bir performans sergilemeyi başardı. Şirket yılın ikinci çeyreğinde 296.5 milyon dolar gelir elde etti. Wall Street çevreleri bu rakamın 270 milyon dolar seviyesinde olmasını öngörmüştü. 2016’nın ikinci çeyreğini 220.8 milyon dolar gelirle tamamlayan GoPro, kendi adına önemli bir gelişme kaydetmiş oldu.

Ancak bu durum, GoPro’nun kâra geçtiği anlamına gelmiyor. Şirket 2017’nin ikinci çeyreğini 30.5 milyon dolar zararla tamamladı. Bir yıl önce aynı dönemdeki zarar miktarının 91.8 milyon dolar olduğunu düşününce GoPro’nun işleri düzeltmeye başladığı biraz daha rahat biçimde söylenebilir.

GoPro’nun kurucusu ve CEO’su Nick Woodman, sonuçları “GoPro bir momentum oluşturuyor.” şeklinde yorumladı. Hero6 ve 5.2K çözünürlüklü küre kamera Fusion’ın bu yıl içinde satışa sunulacağını hatırlatan Woodman, tüm yılı kârda tamamlama konusundaki hedefleri doğrultusunda ilerlediklerini belirtti.

Woodman, kısa süre önce duyurulan QuikStories özelliğinden bahsetmeyi de ihmal etmedi. GoPro CEO’su özelliği “orijinal GoPro kameranın gelişiminden bu yana “leriye doğru atılan en büyük adım” şeklinde tanımladı. Woodman ikinci çeyrekteki iyi sonuçların altında yüksek talep ve daha iyi maliyet yönetiminin bulunduğunu dile getirdi.

Araştırma şirketi NPD’nin rakamlarına göre, GoPro Hero5 Black ikinci çeyrekte ABD’de en çok satan dijital kamera oldu. Karma ise drone kategorisinde ikinci sıraya yerleşmeyi başardı. GoPro yıl sonu yaklaştıkça bu cihazların ABD dışındaki satış performansının da artmasını öngörüyor.

GoPro’nun gelecekteki hedefleri arasında akıllı telefon pazarına girmek de yer alıyor. Şirketin operasyon sorumlusu Charles Prober GoPro deneyiminin merkezinde yer alacak ürünler hazırlamak istediklerini dile getirdi, ancak daha fazla bilgi vermedi.

GoPro Hero6 ve Fusion ile çıkışını sürdürmeyi amaçlıyor

GoPro 2017’de kâra geçme hedefini henüz gerçekleştirebilmiş değil. Ancak şirketin bu hedef doğrultusunda ilerleme kaydettiği de yadsınamaz bir gerçek. Hero6 ve Fusion’ın bu sürece nasıl bir katkıda bulunacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER