Teknoloji

GoPro Hero serisi kameraların satış rakamı 30 milyonu geçti

gopro hero 5

gopro hero 5GoPro için son aylar ekonomik açıdan oldukça zorlu geçse de, şirket bir şekilde suyun üstünde kalmayı başarmış gibi görünüyor. GoPro Hero serisi aksiyon kameralarının toplam satış rakamının 30 milyonu geçtiğini duyurarak kendisi açısından önemli bir kilometre taşının daha geride kaldığını ilan etti.

Hero serisinin HD kayıt yapabilen ilk modeli, bundan 9 yıl önce piyasaya sürülmüştü. Serinin üyeleri içinde en çok ilgi gören ise Hero5 Black oldu. Aksiyonu ve doğa sporlarını sevenler için yetenekli ve görece uygun fiyatlı bir seçenek olan Hero5 Black, 4 milyon satış rakamıyla GoPro’nun en popüler modeli oldu.

Buna rağmen, GoPro’nun aksiyon kamerası serisini yeniden kârlı hâle getirebilmek için daha somut sıçramalar gerçekleştirmesi gerekiyor. Geçtiğimiz yılın sonundaki satış performansı yetersiz kalan şirket, kamera lenslerinin ve sensör teknolojisinin lisanslarını Jabil isimli bir şirkete vermişti. Elektronik üretim çözümleri üzerinde uzmanlaşan Jabil’in müşterileri arasında Apple da yer alıyor.

GoPro Hero serisinin karşısına benzer pil kapasitesine, 4K çekim yeteneğine ve suya dayanıklılığa sahip daha uygun fiyatlı seçeneklerin çıkması, GoPro’nun işini önemli ölçüde zorlaştırmıştı. Ancak birbirinden farklı yollarla mücadelesini sürdüren şirket, kolay kolay pes etmeyeceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER