Teknoloji

GoPro’dan LCD ekranlı HD aksiyon kamerası: Hero+LCD

gopro-hero-plus-lcd-010615

Dünyanın en sağlam ve dayanıklı spor ve aksiyon HD video kameralarını üreten GoPro giriş seviyesi Hero serisine yeni bir ürün daha ekledi. GoPro+LCD adını taşıyan ve 299 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olan bu modelde adından da anlayacağınız üzere dokunmatik LCD ekran bulunuyor. GoPro’nun standart Hero modelinde LCD ekran yer almıyor.

6 Haziran tarihinde ABD’de satışa sunulacak bu kamera çeşitli güncellemeler de içeriyor. Ancak bunların Hero kamerayı giriş seviyesi pozisyonundan yukarıya çıkarmaya yetmediğini söylemek gerekiyor.

Hero+LCD en fazla 60fps’de 1080p çözünürlükte video kaydı gerçekleştiriyor. Halbuki GoPro’nun 4K video kaydı yapabilen daha üst ve doğal olarak pahalı modelleri bulunuyor. Yine de, Hero+LCD ile çekilen videolar YouTube için fazlasıyla yeterli olacaktır. Ayrıca kamera 8 megapiksel çözünürlükte fotoğraflar çekebiliyor.

Wi-Fi ve Bluetooth bağlantı destekleri de listede yer alıyor. Böylelikle Hero+LCD’yi GoPro’nun akıllı telefon uygulamasıyla veya kablosuz uzaktan kumandayla eşleştirmek mümkün oluyor. Dokunmatik ekran sayesinde menülerde dolaşmak ve ayarları seçmek kolaylaşıyor. Ancak suya dayanıklı kasanın içindeyken ekrana erişmek için arka kapağı açmak gerekiyor. GoPro Hero+LCD’nin pili tam şarjda iki saatlik kullanım imkanı sunuyor.

Ayrıca diğer GoPro modellerinde henüz bulunmayan, videoları kamera üstündeyken kırpmaya imkan sağlayan yeni bir yazılım özelliği de mevcut. Böylelikle kullanıcılar videoların başında veya sonundaki gereksiz kısımları hızlı şekilde atabilecekler.

Hero+LCD GoPro’nun geniş yelpazedeki bağlantı ekipmanı ve aksesuarıyla da kullanılabiliyor. Yeni kamera 12 Haziran gününden itibaren de ABD dışında satışa çıkacak.

İLGİLİ HABERLER