Manşetler

GoPro Hero: GoPro’dan giriş seviyesi için uygun fiyatlı aksiyon kamerası

gopro heroGoPro CEO’su Nick Woodman, bundan birkaç ay önce giriş seviyesinde konumlanacak yeni bir aksiyon kamerasının sözünü vermişti. Şirket bu sözünü nihayet tuttu. GoPro Hero adını taşıyan ve görsel açıdan Hero 5 ile Hero 6’ya benzeyen kamera, 199 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunuldu.

Hero ve daha pahalı muadilleri arasındaki temel farklar işin performans kanadında yoğunlaşıyor. 60 fps’de 1440 piksel çözünürlüklü video kaydı gerçekleştirebilen telefon, 4K veya süper ağır çekim video kaydı yapmak isteyenlerin beklentisini karşılamıyor. Fotoğraf çözünürlüğü 12 megapikselden 10 megapiksele inerken, art arda çekim konusunda da sadece “saniyede 10 kare” seçeneği sunuluyor. Hero 6 Black’te GP1 adını taşıyan özel bir görüntü işlemcisi kullanan GoPro, yeni kamerasında yeniden Ambarella’ya dönüş yapıyor.

Bunlar dışında Hero ve GoPro’nun daha pahalı diğer kameraları arasında çarpıcı farklar bulunmuyor. 2 inçlik dokunmatik bir ekrana sahip olan Hero, sesle kontrol edilebiliyor. Dijital video sabitleme özelliği bulunan kamera, suyun altında 10 metre derinliğe kadar çalışmaya devam edebiliyor. GoPro’nun diğer kameralarıyla aynı şekil ve boyutlarda olması ise Hero ile mevcut GoPro aksesuarlarını kullanabilmeyi de mümkün kılıyor.

Kısa süre önce drone birimini tasfiye eden GoPro, çalışanlarının bir kısmıyla da yollarını ayırmıştı. CEO Woodman, daha önce yaptığı bir açıklamada 2018’in kendileri açısından “beklentileri sıfırlama” konusunda önemli bir yıl olacağını belirtmişti. Hero bu süreçte atılan ilk adım gibi görünüyor. Kamera, 199 dolarlık fiyat etiketiyle GoPro’nun yeni rakipleriyle mücadelesinde elini güçlendirme potansiyeli taşıyor.

GoPro Hero, Hero 5 Session’ın yerini almayacak. Şirket, küp şeklindeki Hero 5 Session’ı da satmayı sürdürecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER