Teknoloji

GoPro Hero 8 artık Windows PC’lerde de web kamerası olarak kullanılabilecek

gopro hero 8 black

GoPro Hero 8, artık Windows işletim sistemli bilgisayarlarda da web kamerası olarak kullanılabilecek. Bu imkan şimdilik beta etiketiyle Hero 8 sahiplerine sunuluyor. GoPro geçtiğimiz ay Hero 8’in macOS bilgisayarlarda web kamerası olarak kullanılabilmesinin önünü açmıştı.

Hero 8’in web kamerası performansının bir DSLR veya aynasız fotoğraf makinesi kadar iyi olmayacağı söylenebilir. Yine de, kullanıcıların bilgisayarlarındaki yerleşik web kamerasına kıyasla daha güzel bir görüntü kalitesi yakalaması kesin gibi görünüyor.

GoPro’dan verilen bilgiye göre, beta sürümünde olsa bile Windows desteği pek çok video konferans servisiyle uyumlu şekilde çalışıyor. Zoom, WebEx, Slack, Google Meet, Microsoft Teams ve Discord desteklenen servisler arasında bulunuyor.

Hero 8’i web kamerası olarak kullanmak isteyenler, GoPro’nun hazırladığı rehbere buradan ulaşabilir. Temmuz ayında beta etiketiyle sunulan macOS desteği de Windows desteğinin gelişiyle birlikte bu etiketten kurtuldu.

GoPro Hero 8, Hero 7 Black ve Max kameraları için de çevrimiçi canlı yayın desteği sunuyor. Ancak bunun için GoPro Plus servisine abone olmak gerekiyor. Servisin aylık abonelik bedeli 4.99 dolar. GoPro’nun canlı yayın başlatma rehberine de buradan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER