Teknoloji

GoPro Hero 8 sayesinde en kârlı dönemlerinden birini geçirdi

gopro hero 8 black

GoPro, Hero 8 serisinin başarılı satış grafiği sayesinde 2019’un dördüncü çeyreğinde gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 40 oranında artırdı ve 528 milyon dolara çıkardı. Şirket, böylelikle 2014’teki halka arzından bu yana en iyi çeyrek sonuçlarından birine imza atmış oldu.

GoPro, 2019’un son üç ayını 102 milyon dolar kâr ile tamamladı. Şirketin kurucusu ve CEO’su Nick Woodman, bu sonucun GoPro’nun ikinci en kârlı çeyrek sonucu olduğunu belirtti.

Araştırma şirketi NPD’nin verilerine göre, 2019’un son çeyreğinde ABD’de aksiyon kameraları için harcanan her 100 doların 97’si GoPro’nun kasasına girdi. Şirketin bu dönemde ABD’deki pazar payı yüzde 87’ye ulaştı. Söz konusu rakamlar, GoPro’nun pazardaki hakimiyetini gözler önüne seriyor.

GoPro Hero 8 satışları aralık ayında zayıfladı

Açıklanan rakamlar GoPro adına iyi görünse de, şirketin hisseleri yüzde sonuçların duyurulmasının ardından yüzde 15 değer kaybetti. Bu kayıpta, açıklanan gelirin GoPro’nun en düşük tahmininin bile altında kalması en önemli faktör olarak öne çıkıyor. Analistler de gelirin beklentilerin altında kaldığını belirtiyor. GoPro’dan verilen bilgiye göre; Hero 8 güçlü bir başlangıç yapsa da, serinin satışları aralık ayı itibarıyla zayıfladı.

Woodman, 2020 için umutlu konuştu. Mevcut GoPro ürünlerinin güçlü bir satış çizgisi tutturmasını bekleyen Woodman, bu ürünlerin GoPro servislerinin abone sayılarını artıracağını belirtti. GoPro servislerinin abone sayısı bir önceki yıla göre yüzde 69, bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 10 oranında arttı. Woodman, 2020’de “GoPro uygulama deneyimi” adını verdikleri yaklaşımla GoPro veya akıllı telefon kullananların karşılaştıkları sorunlara çözüm getirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

GoPro CEO’su Nick Woodman, dördüncü çeyrek sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda şu ifadeleri kullandı: “Yol haritamız gerçekten heyecan verici. Bu GoPro’nun kalp atışı ve bizim gerçekten çok iyi yaptığımız bir şey. Kameralar ve aksesuarlar için belirlediğimiz uzun süreli yol haritasının insanları heyecanlandırmayı sürdüreceğine inanıyoruz. Dolayısıyla ne olursa olsun ayağımızı gazdan çekmeyeceğiz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER