Manşetler

GoPro Hero 8 Black özel aksesuarlarıyla fark yaratacak

gopro hero 8 black
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

GoPro Hero 8 Black sonunda resmi olarak gözler önüne çıktı. Hero 8 Black, görüntü kalitesi ve görüntü sabitleme gibi konularda selefi Hero 7 Black’ten aldığı bayrağı yukarıya taşıyor. Aksiyon kamerası, hem yazılımsal hem de donanımsal anlamda iyileştirmeleri de beraberinde getiriyor.

Hero 8 Black’in en önemli yeniliği olarak ise GoPro tarafından “Mods” adı verilen yeni aksesuar serisi öne çıkıyor. Bu aksesuarlar arasında kameraya takılabilen yüksek kaliteli bir mikrofon, küçük ancak güçlü bir LED ışık ve döndürülebilir ekran bulunuyor. Bu aksesuarların hepsi tek başlarına da bir amaca hizmet ediyor gibi görünüyor. Ancak üçüne birlikte bakıldığında GoPro’nun video günlük (vlog) çekenlerin işini kolaylaştıracak bir set sunduğu anlaşılıyor.

79 dolar karşılığında satılacak olan “Media Mod”, GoPro’nun son birkaç yıldır sattığı Frame isimli koruyucusuna benziyor. Küçük ve entegre bir mikrofon barındıran aksesuarın üstünde USB-C ve HDMI girişleri ile 3.5 mm. kulaklık jakı mevcut. Buna ek olarak, GoPro’nun bugün tanıttığı diğer aksesuarların kameraya takılmasını sağlayacak yuvalar da unutulmamış.

Yine 79 dolar karşılığında satılacak olan “Display Mod” ise GoPro’nun üstüne takılan 1.9 inç büyüklüğünde bir ekran. Kameranın arkasına doğru gizlenebilen bu ekran, selfie çekimi için yine kameranın üstüne doğru kaldırılabiliyor. 49 dolarlık “Light Mod” ise 200 lümen parlaklık sağlayabiliyor. Bu aksesuarın suya dayanıklı olduğunu belirtmekte fayda var.

Hem Light Mod hem de Display Mod kendi pillerine sahip oldukları için Hero 8 Black’in pilini tüketmiyor. GoPro önümüzdeki dönemde yeni aksesuarlar sunmayı da planlıyor.

GoPro Hero 8 Black ne zaman çıkacak? Fiyatı ne kadar?

Hero 8 Black, aksesuarlarından bağımsız bakıldığında da sınıfının lider ürünleri arasında yer alıyor. Kamera ile 60 fps’de 4K video kaydı gerçekleştirilebiliyor. GoPro, Hero 7 Black’in en önemli özelliklerinden biri olan HyperSmooth’un Hero 8 Black’te daha da iyi çalıştığına dikkat çekiyor. Bu özellik artık kameradaki tüm çekim modlarını destekliyor. Kameranın aksesuarlara ve ayaklara ekstra bir muhafaza kutusuna ihtiyaç duymadan bağlanabilmesi de kullanımı kolaylaştıran unsurlar arasında yer alıyor.

GoPro Hero 8 Black, yurt dışında bugün itibarıyla satışa sunuldu. Aksiyon kamerasının ABD’deki fiyat etiketinde 399 dolar yazıyor.

İLGİLİ HABERLER