Teknoloji

GoPro Hero 7’nin üç versiyonu da açığa çıktı

gopro hero 7 silver

B&H Photo yakında beklenen yeni GoPro Hero 7 serisiyle ilgili bazı detayları belli etti. En üst model Hero7 Black, orta seviye Hero7 Silver ve giriş seviyesi Hero7 White kameraların nelere benzeyeceğini ve bazı özelliklerini gördük.

Amiral gemisi aksiyon kamerası Hero7 Black‘te canlı video yayını özelliği bulunacak. 12 megapiksel sensörü, saniyede 60 kare hızında 4K video kaydı gerçekleştirebiliyor. GoPro’nun “HyperSmooth” adını taşıyan dijital görüntü sabitleme sistemini kullanıyor. Şirket bunun kamera titremelerini telafi ederek bir “gimbal” ile çekilmiş gibi sonuç verebildiğini söylüyor.

Aynı zamanda Hero7 Black, 78 Mbps’lik bit hızında, maksimum 4K çekim yapabiliyor. 120 fps’de 2.7K, 240 fps’de 1080p süper ağır çekim kaydı da yapabiliyor. RAW fotoğraf çekimi, stereo veya ham ses kaydı da desteklenenler arasında mevcut durumda. Daha da iyisi, Hero7 Black opsiyonel olarak sunulan adaptöre yerleştirilerek harici mikrofonla kullanılabiliyor. Böylelikle daha iyi ses kaydı yapıyor.

Hero 7 Silver ise işleri biraz daha aşağı indirgiyor. 10 megapiksel sensörü saniyede 30 kare hızında 4K, 60 kare hızında 1440p ve yine 60 kare hızında 1080p video kaydı yapabiliyor. Bunu yaparken GoPro’nun geleneksel sabitleştirme sistemini kullanıyor ve maksimum 30Mbps ile 4K çekim yapabiliyor. Hero7 White ise sabitleştirilmiş 1080p/60fps video kaydı gerçekleştiriyor.

Bu üçlüden sadece Hero7 Black modelinde çıkarılabilir pil bulunuyor. Her üç model de 10 metre derinliğe kadar suya dayanıklı, herhangi bir kılıf olmadan suda kullanılabiliyor. 2 inçlik dokunmatik ekran, hızlandırılmış çekim, sesle kontrol gibi özellikler de mevcut. Aynı zamanda yatay görüntü formatı yerine dikey görüntü paylaşımının yaygınlaştığı sosyal medya siteleri için dikey çekim modu da bulunuyor.

B&H’nin önce açık ettiği, sonra kaldırdığı sayfalarda fiyat veya piyasaya çıkış gibi bilgiler yer almıyor. Ancak bunlarla ilgili bilgilerin çok yakında netlik kazanmasını bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER