Teknoloji

GoPro Hero 7 sayesinde uzun bir aranın ardından tekrar kâra geçti

gopro hero 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

GoPro Hero 7 sayesinde 2018’i oldukça güçlü bir şekilde tamamladı. Hero 7‘nin gördüğü ilgi, kamera üreticisinin 2017’nin üçüncü çeyreğinden bu yana ilk kez bir çeyreği kâr ile kapatmasını sağladı. 2018’in son çeyreğini 377 milyon dolar gelirle tamamlayan şirket, 32 milyon dolar kâr açıkladı.

GoPro, daha önce de 2015’in üçüncü çeyreğini kâr ile tamamlayabilmişti. Drone pazarına girmesi, GoPro için sıkıntılı günlerin gelişini hızlandırmıştı.

GoPro, ABD’de satacağı ürünlerin üretimini de 2019’un ikinci çeyreği itibarıyla Çin’den Meksika’nın Guadalajara şehrine kaydıracağını belirtti. Şirket, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı nedeniyle Çin’deki üretiminin bir kısmını başka yerlere kaydıracağını geçtiğimiz aralık ayında açıklamıştı.

Çeyrek sonuçlarını yatırımcılarla değerlendiren GoPro CEO’su Nick Woodman, mevcut ivmenin kendilerini cesaretlendirdiğini belirtti. GoPro markasının hiç bu kadar güçlü ve ürünlerin de hiç bu kadar iyi olmadığını söyleyen Woodman, 2019’a heyecanla baktıklarını dile getirdi.

GoPro Hero 7 geçtiğimiz eylül ayında tanıtılmıştı. Hero 5 ve Hero 6 Black’inkine yakın bir tasarıma sahip olan kamera, yeni özellikler ve donanımsal iyileştirmeler de sunmuştu. Şirketten daha önce yapılan açıklamada, Hero 7 Black’in bugüne kadarki en hızlı satan GoPro ürünü olduğu söylenmişti. Bu ivme yılın son çeyreğinde de korunmuş gibi görünüyor. Şirketin dördüncü çeyrekteki toplam kamera satışları, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 20 oranında arttı. Yıl genelinde ise yüzde 9’luk bir artış kaydedildi. 2018’i toplamda 1.15 milyar dolar gelirle kapatan GoPro’nun zararı ise 94 milyon dolara geriledi. Şirket, 2017’de 163 milyon dolar zarar etmişti.

İLGİLİ HABERLER