Teknoloji

GoPro Hero 7 Black’in video sabitleme yeteneğini kartalla gösteriyor – Video

GoPro Hero 7 Black, eylül ayında tanıtılmıştı. Yeni amiral gemisi drone’unun yeteneklerini sergilemek isteyen GoPro, bunun için sıra dışı yollar deniyor. Hero 7 Black‘in “HyperSmooth” adını taşıyan video sabitleme teknolojisinin tanıtımı için hazırlanan videolar, teknolojiyi anlatmanın yanı sıra izleyicileri etkilemeyi de başarıyor.

Söz konusu videolardan birinde karnına Hero 7 Black bağlanan eğitimli bir kartal, Meksika’daki Aztek Stadyumu’nun üzerinde uçuyor. Sadece 113 gram ağırlığındaki Hero7 Black, kartalın hareketlerini pek etkilememiş gibi görünüyor.

GoPro’dan yapılan açıklamada, HyperSmooth’un “gelişmiş sahne analizi” sayesinde gimbal ile kontrol edilmişçesine sabit görüntüler sunabileceği belirtiliyor. Şirket bunun piyasadaki en iyi video sabitleme teknolojisi olduğunu savunuyor.

Stadyumun üzerinde birkaç tur atan ve kalabalığın sevinç tezahüratlarıyla karşılık verdiği kartal, yere yaklaştıkça kanat çırpışlarının etkisi biraz netleşse de genel olarak video fazlasıyla iyi bir görüntü sunuyor.

GoPro Hero 7 Black’in HyperSmooth teknolojisinin yeteneklerini göstermek için başka bir video daha yayınladı. Bu ikinci videoda İngiliz dağ bisikletçisi Brendan Fairclough, ABD’nin Utah eyaletindeki Zion Milli Parkı’nda bulunan dik bir yokuştan aşağıya inerken görülüyor. Fairclough’ın kafasındaki Hero7 Black, zorlu parkura rağmen sarsıntısız bir görüntü veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER