Manşetler

GoPro Hero 5 rehber video yardımıyla sızdı

gopro hero 5

Vimeo ve Reddit sitelerinde paylaşılan kısa bir videoda GoPro’nun uzun zamandır beklenen Hero 5 kamerasıyla ilgili ipuçlarına rastlandı. Şirketin mobil uygulamalarında gördüğümüz hızlı nasıl yapılır videoları türünde olan bu videoda kameranın bir akıllı telefona nasıl bağlanabileceği gösteriliyor. Sadece dokuz saniye uzunluğundaki bu videoda kameranın yalnızca arka kısmı görülüyor. Ancak yıl sonuna doğru çıkması beklenen Hero 5 ile bildiklerimizin epey kısıtlı olduğunu düşündüğümüzde, klipten öğrenilebilecek değerli ayrıntılar kesinlikle mevcuttur.

Öncelikle kameranın arkası tamamen dokunmatik ekrana sahip gibi görünüyor. Bu, ek pil, LCD ekran veya diğer aksesuarları daha önceki GoPro modellerinde bağlamak için kullanılan yaklaşık 2 cm. uzunluğundaki yuvanın kaldırılacağı anlamına gelebilir. Dokunmatik ekranı varsayılan unsur olarak eklemek, şirket için farklı bir olay sayılabilir. GoPro, Hero 4’ün Silver modelinde dokunmatik ekrana yer vermişti, ancak en üst model olan Hero 4 Black ve giriş seviyesi Session kameralarda kullanıcıların çekim için mobil uygulamadan yardım almaları gerekiyor.

Videoda sadece cihazın arka kısmı görünse de, kameranın neye benzeyeceğine dair bazı izlenimleri elde etmek hâlâ mümkün. Üst kenarda görülen hafif çıkıntı muhtemelen kayıt tuşu olmalı. Ayrıca kameranın hafif yuvarlatılmış köşeleri de dikkat çekiyor. Bu da Hero 5’in biraz daha Session tadında, onun daha büyük versiyonu gibi olabileceği izlenimini veriyor. Arkada bağlantı yuvasının olmaması, Hero 5’in de tıpkı daha küçük olan model Session gibi, kendi başına bile suya dayanıklı bir kamera olacağı anlamına gelebilir.

Videoda gösterilen menü, şu anda GoPro Hero 4 kameralarda bulunandan biraz farklı görünüyor. Daha basit ve dokunmatik ekran üzerinden daha rahat kullanılabilir hissi veren bu menünün yanı sıra, ekranın alt kısmında çerçeve hızı, çekim modu ve çözünürlük gibi değerleri hızlı şekilde değiştirmeyi sağlayan bir ayarlar satırı da mevcut görünüyor. Videoda bir de Bağlantılar şeklinde bir menü seçeneği var ve burada “GoPro Sniper” şeklinde bir nesne dikkat çekiyor. GoPro’nun bu isimde kaydettirdiği bir marka bulunmuyor. Bu belki başka bir ürünün proje adı olabilir.

gopro hero 5Geri kalan her şey standartlar içinde görünüyor. Wi-Fi, mikrofon gibi unsurlar mevcut. Mikrofonun kapatılıp açılabilmesi yeni bir özellik olabilir. Aslında bu videoda gördüğümüz cihaz gerçekten Hero 5 ise, o hâlde GoPro’nun çok radikal değişikliklere gitmeyeceğini, Session’dan aldıklarını amiral gemisi kamerasına koyacağını düşünebiliriz. Bu değişiklikler insanları yeni bir Hero kamera satın almaya ikna eder mi, onu da ürün piyasaya çıktığında göreceğiz.

Video, Konrad Iturbe adında, kendisini bir GoPro hayranı ve korsan olarak tanımlayan kullanıcı tarafından paylaşılmış. Video dosyası da GoPro uygulamasının Android versiyonundan alınmış gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER