Manşetler

GoPro Hero 12 tanıtıldı: Daha uzun pil ömrü ve AirPods desteği

gopro hero 12 black

GoPro Hero 12 Black adını taşıyan en yeni aksiyon kamerasını gözler önüne çıkardı. Hero 12 Black, çok sayıda dikkat çekici özelliği barındırıyor. GoPro’nun yeni Enduro pili sayesinde daha uzun süre çalışabilen kamera ile sürekli kayıt yapabilenlerin işi kolaylaşıyor. Şirketten verilen bilgiye göre, daha uzun çalışma süresini yeniden tasarlanan güç yönetim sistemi mümkün kılıyor.

Yeni sistem sayesinde çalışma süresinin Hero 11 Black‘in iki katına çıktığı belirtiliyor. Bu fark yukarıda da belirttiğimiz gibi Enduro pilden kaynaklanıyor. GoPro, Enduro’yu daha önce tanıttığı Hero 12 modelinde de kullanmıştı. Şirketin standart pilinin daha farklı çalışma süreleri sağlayacağını belirtmekte de fayda var.

GoPro’nun en yeni kamerasıyla TikTok ve YouTube Shorts gibi platformlarla video kaydetmek isteyenler için 9:16 dikey kayıt modu sunuyor. Buna ek olarak, AirPods ve mikrofon gibi Bluetooth destekli ses cihazları için destek sunulması da Hero 12 Black’i dikey videolar kaydetmek isteyen içerik yapımcıları için daha uygun hâle getiriyor.

GoPro Hero 12 Black’te profesyonellerin sevebileceği özellikler de mevcut. Kullanıcılar 5.3K çözünürlüklü HDR videolar kaydedebiliyor. Burada 30 fps’ye kadar 16:9 videolar destekleniyor. 4K video da kaydedebilen Hero 12 Black’te GP-Log kodlamanın eklenmesi sayesinde daha geniş bir dinamik aralıkla kayıt yapmak mümkün oluyor. Kullanıcılar sınırsız sayıda Hero 12 Black’te zaman koduyla eş zamanlama yapabilecek. Böylelikle farklı açılardan kaydedilen videoları daha kolay kurgulamak mümkün olacak.

gopro hero 12 black

Hero 12 Black, yeni Max Lens Mod 2.0 aksesuarı sayesinde 177 derece geniş görüş açısıyla 4K 60 fps video kaydı yapabiliyor. Daha büyük lens, geniş ekran videolar için yüzde 36 daha geniş görüş açıları sağlıyor. Dikey videolarda ise yüzde 48 daha uzun görüş açısından faydalanılabiliyor. Ancak bu lensin ayrı şekilde satıldığını belirtmekte fayda var.

GoPro Hero 12 Black için ne kadar ödemek gerekiyor?

GoPro Hero 12 Black, 399.99 dolarlık fiyat etiketiyle ön siparişe çıktı. Max Lens Mod 2.0 ise 99.99 dolar karşılığında satılıyor. GoPro aboneleri içinse Max Lens Mod 2.0 fiyatı 79.99 dolara iniyor. Hero 12 Black, 13 Eylül itibarıyla raflardaki yerini alacak. Tutacak ve mikrofon ile LED ışık barındıran “medya modu” eklentisiyle birlikte gelen Creator Edition versiyonu içinse 599.99 dolar ödemek gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER