Teknoloji

GoPro Hero11 Black ile ilgili son sızıntı tasarımın değişmeyeceğini gösteriyor

gopro hero 11 black

GoPro’nun gelecek nesil aksiyon kamerasını piyasaya sürmeye hazırlandığı bildiriliyor, ancak yeni bir tasarımın geleceğine dair hemen heyecanlanmamak gerekiyor. İlk kez WinFuture tarafından tespit edilen görüntülere ve teknik özelliklere göre GoPro Hero 11 Black, Hero10 ile neredeyse aynı görünecek ve tüm önemli ince ayarlamalar içeride olacak.

En büyük yükseltme, WinFuture’un 27 megapiksellik hareketsiz görüntülere sahip olacağını söylediği yeni bir sensör gibi görünüyor. Karşılaştıracak olursak, şu anki Hero10 Black, 23 megapiksel fotoğraflar çekiyor. Video çözünürlüğü değişiyor gibi görünmüyor. Yeni modelin de yine saniyede 60 karede 5,3K veya 120 fps’de 4K ile sınırlanacağı bildiriliyor. Yeni sensörle ilgili ayrıntılar şu anda oldukça az, ancak aynı çözünürlüğe sahip ve biraz daha büyük bir sensör bile düşük ışıkta çekim için bir kazanç sayılabilir.

Bunun ötesinde, GoPro donanımıyla pek de uğraşmıyor gibi görünüyor. GoPro’nun montaj ve aksesuar ekosistemi şirketin çekiciliğinin büyük bir parçası ve Hero9 sadece iki yıl önce gelen ve oldukça büyük bir değişiklikti, bu nedenle GoPro’nun temel şekle bağlı kalması akıllıca görünüyor. Geçen yılki en büyük değişiklik işlemci tarafında olduğu için, bu yıl yeni bir sensör yükseltmesine gitmesi yerinde olacaktır. Sızdırılan Hero 11 görüntüleri, bir zamanlar yandaki “10” yazan yerde bulunan mavi renkli “11” dışında, Hero 10 ile aynı görünüyor. Arkada hâlâ 2,27 inç ekran ve önde 1,4 inç ekran, büyük lastik butonlar var. Ve genel olarak aynı GoPro hissini veriyor.

Zaten küçük bir ilerleme, GoPro CEO’su Nick Woodman’ın geçtiğimiz şubat ayında yatırımcılara söylediğiyle uyumlu olacak gibi görünüyor. Şirketin bu yıl yeni Hero ve Max kameraları piyasaya sürmeyi planladığını ve iki seride toplam dört kameraya ulaşmayı planladığını dile getirmişti. Woodman, “Ve bunu 2023’ün sonuna kadar daha da genişletmeyi umuyoruz.” demişti. Şirketin dikkatinin çoğu, hem kameraların içindeki hem de Quik uygulamasındaki yazılıma odaklanıyor. GoPro, seçeneklerini çeşitlendirmek ve kameralarını tipik maceracı GoPro müşterinizden daha fazlasının eline geçirmenin yollarını bulmak için çok çalışıyor.

Şimdiye kadar bildiklerimize dayanarak, Hero 11 Black baştan sona bir GoPro doğasını yansıtan ürün olarak kalacak. WinFuture, cihazın bu ayın ortası gibi kısa bir sürede gelebileceğini bildiriyor. Eğer GoPro küçük boyutlu aksiyon kamerasının geniş kitlelere hitap etmesini istiyorsa, en çok değiştirmesi gereken şeylerden biri de fiyat ve bu konuda henüz somut bir haber yok.

İLGİLİ HABERLER