Manşetler

GoPro Hero 11 Black ve Hero 11 Black Pro aksiyon kameraları tanıtıldı

gopro hero 11 black
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bir süredir artan sızıntıların sonunda GoPro Hero 11 Black ve Hero 11 Black Mini resmiyet kazandı. İki kamera arasındaki benzerlikler ve farklar bir süredir etrafta dolaşan haberler sayesinde görülmüştü.

Hero 11 Black’in tasarımı itibarıyla selefinden uzaklaşmadığını belirtmek gerekiyor. İlk bakışta sadece kameranın kenarındaki sayı değişmiş gibi görünüyor. Hero 11 Black, Hero 10 Black ile aynı renk seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Kameranın içine bakıldığında ise tek değişenin daha uzun sensör olduğu görülüyor. Daha önce bir aksesuar olarak ayrı satılan Enduro pil, Hero 11 Black’te standart parçalardan biri hâline geliyor.

GoPro’nun yeni kamerasında ön plana çıkardığı özellik ise otomatik önemli an videoları oluyor. Kullanıcılar bir maceradan döndükten sonra kameralarını bilgisayarlarına bağladıklarında yüklenen görüntülerle günün önemli anlarından oluşan bir video otomatik olarak hazırlanıyor. Bunun tüm GoPro abonelerine sunulan bir özellik olduğunu belirtmekte de fayda var. Hero 5 ve sonrasında çıkan tüm kameralarda bu imkandan yararlanılabiliyor.

GoPro Hero 11 Black’te daha uzun sensörden faydalanan bazı donanım odaklı güncellemeler de mevcut. Fotoğraf çözünürlüğü 23 megapikselden 27 megapiksele çıkarken, 10-bit renk desteği de kullanıcılara sunuluyor. Buna ek olarak, Full Frame çekim moduyla 5.3K görüntü kaydı yapılabiliyor.

Maksimum çözünürlük yine 5K 60 fps veya 4K 120 fps’de kalıyor. Ancak “HyperView” adı verilen yeni özellikle tüm sensör görüntüsü 16:9 formatına sığdırılabiliyor. Bunun mevcut SuperView özelliğinin daha fazla pikselli versiyonu olduğu söylenebilir.

gopro hero 11 blackGoPro’nun yazılım desteğiyle sabitleme sağlayan HyperSmooth özelliği de Hero 11 Black ile birlikte yenileniyor. HyperSmooth, Auto Boost ile zorlu anlarda daha güçlü bir çekim imkanı sunuyor. Kullanıcıların “Pro” ve kolay modlar arasında geçişi de hızlandırılıyor.

GoPro Hero 11 Black Mini ise GoPro’nun sadık takipçilerinin ilgisini daha çok çekebilir. Hero 11 Black ile hemen hemen aynı özelliklere sahip Mini versiyonda sadece bir ekran mevcut. Bu ekran da hangi ayarların aktif olduğunu görmeyi sağlıyor. Kameranın üzerinde iki tuş bulunuyor. Mini’de iki farklı montaj noktasının bulunması bu kamerayı Hero 11 Black’e kıyasla daha çok yönlü hâle getiriyor. Hero 11 Black Mini, çıkarılamayan bir Enduro pille geliyor.

GoPro Hero 11 Black, Go Pro aboneliğiyle birlikte 399 dolar karşılığında satılacak. Abonelik istemeyenlerin ise 500 dolar ödemesi gerekiyor. Hero 11 Black Mini ise abonelikle birlikte 300 dolar, abonelik olmadan 400 dolar karşılığında satılacak. Mini versiyon 25 Ekim itibarıyla kullanıcılarla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER