Teknoloji

GoPro Hero 11 Black yanında daha küçük gövdeli Mini modeliyle gelebilir

gopro hero 11 black mini

GoPro yakında beklenen aksiyon kamerası Hero 11 Black, şirketin bu yıl piyasaya süreceği tek aksiyon kamerası olmayabilir. WinFuture tarafından paylaşılan sızdırılmış görüntüler, GoPro’nun artık satışı durdurulan Session aksiyon kameralarının modern bir versiyonu gibi görünen daha küçük bir sürpriz hazırladığını gösteriyor.

Hero 11 Black Mini olarak adlandırılacağı söylenen cihaz, GoPro’nun kamera serisini genişletme hedeflerini takip ediyor. Bluetooth bağlantısı için tek bir düğmenin yanı sıra ön tarafta büyük bir kamera sensörüne ve alt bölümde montaj için katlanan parmaklara sahiptir. Adından da anlaşılacağı gibi Mini, yakında çıkacağı tahmin edilen Hero 11 Black’in küçültülmüş bir versiyonuna benziyor. Sadece cihazın önünde veya arkasında herhangi bir ekran bulunmuyor.

gopro hero 11 black mini

Sonuncusu 2016’da piyasaya sürülen GoPro’nun Session kameraları serisinde özellikle ekran yoktu ve bunlar daha kompakt bir tasarıma sahipti. Ancak Session ile Hero Mini olarak adlandırılması beklenen model arasındaki benzerlikler burada sona eriyor gibi görünüyor. Mini, adını aldığı Hero 11 Black kameranın tasarımını benimserken Session, cihazın ön tarafının tamamını kaplayan bir kameraya sahip küçük bir küp biçimindeydi ve o zamanki diğer Hero cihazlarına hiç benzemiyordu. GoPro, 2018’de Hero 7 kameralarını çıkardığında Session serisi kameraları çıkarmayı bırakmıştı.

GoPro’nun Mini’deki kamera sensörü ve diğer dahili parçalarının ne kadar güçlü olduğu hakkında herhangi bir ayrıntı yok. Standart GoPro Hero 11 Black’in görünümünün değişmeyeceği bildirilirken, 27 megapiksel fotoğraf çekimi ve video kaydı sırasında 24.7 megapiksel fotoğraf yakalama imkanı sunan yükseltilmiş bir sensörle gelebilir. Ayrıca 60 fps’de aynı 5.3K veya 120 fps’de 4K gibi selefindeki video çekim özelliklerini koruyacağı söyleniyor. WinFuture, Mini için daha küçük bir gövdede, neredeyse aynı derecede güçlü bir cihaz bekliyor, ancak henüz hiçbir şey doğrulanmadı.

İLGİLİ HABERLER