Eğlence

GoPro halka arz başvurusu yaptı

GoPro’nun halka açık bir şirkete dönüşme yolunda adımlar atması bir süredir bekleniyordu. Bu beklenti nihayet gerçeğe dönüştü ve Go Pro NASDAQ’taki yerini almak için ABD’nın SPK’sı Securities and Exchange Commission’a (SEC) başvurusunu yaptı. Sürecin tamamlanmasıyla birlikte şirket GPRO kısaltmasıyla NASDAQ tahtalarında boy göstermeye başlayacak. Halka arz başvurusuna bakıldığında şirketin geçtiğimiz yılı kârla kapatması ve yaklaşık 4 milyon kamera sevkiyatı gerçekleştirmiş olması dikkat çekiyor.

gopro-logo-100114

Halka arz başvurusu hem şirket hem de CEO Nicholas Woodman için büyük bir adım niteliği taşıyor. Sörf yaparken kullanabileceği su geçirmez bir kamera oluşturma amacıyla orijinal GoPro konseptini hazırlayan Woodman, bir donanım üreticisi olarak zorlu bir yoldan geçmiş ve Foxconn ile 2012 yılında imzaladığı büyük anlaşmaya kadar büyümek için ailesinden gelen kaynakları kullanmıştı. GoPro’nun başarı hikayesine halka arz başvurusuyla birlikte bir sayfa daha eklenmiş oldu.

Bundan sonrası için de GoPro’nun önünde zorlu bir yol bulunuyor. Rekabeti sürdürmek zorunda olan şirket bunun için araştırma ve geliştirme faaliyetlerine önemli bir miktar ayırırken, bu faaliyetlerin önümüzdeki dönemde büyümenin itici gücü olması amaçlanıyor.

İlgili >> Securities and Exchange Commission

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER