Teknoloji

GoPro geliştirici programı ile mobil kullanımı artırmak istiyor

gopro gelistirici programi2015’teki mali performansıyla yara alan GoPro, işleri yeniden rayına oturtmak için büyük çaba harcıyor. Gelirlerini yeniden artırmak isteyen şirket, bu yolda kendisine yardımcı olacağına inandığı yeni geliştirici programını duyurdu.

GoPro geliştirici programı üç ana noktaya odaklanacak: Mobil uygulamalar, monte edilebilen ekipmanlar ve diğer ürünlerle çalışabilirlik. Şirket, mobil uygulamaları ve üçüncü taraf cihazları GoPro kameraları uzaktan kontrol etmek için kullanmayı amaçlıyor.

GoPro’nun mali tablosunu yeniden düzeltmek için yaptığı tek şey geliştirici programını hayata geçirmek değil. Şirket, geçtiğimiz şubat ayında HERO4 Black ve HERO4 Silver kameraları üzerinden Periscope’ta canlı yayın yapmayı mümkün kılmıştı. Buna ek olarak, GoPro iki sanal gerçeklik kamerasını daha görücüye çıkarmıştı. Google ile birlikte geliştirilen ve geçtiğimiz eylül ayında tanıtılan Odyssey’de 16 adet sanal gerçeklik kamerası bulunuyor. Kameraya sahip olmak için 15 bin 500 dolar ödemek gerekiyor. GoPro’nun diğer sanal gerçeklik kamerası ise Omni adını taşıyor. Dört sanal gerçeklik kamerasından oluşan bir set niteliğindeki Omni’nin fiyat etiketinde 2500 dolar yazıyor.

GoPro, inovasyon momentumunu korumak adına sadece yeni kameralar hazırlamakla yetinmediğini geliştirici programıyla gösteriyor. Program çerçevesinde 100’den fazla şirketle işbirliğine giden GoPro’nun partnerleri arasında BMW ve Toyota gibi otomobil üreticileri de bulunuyor.

Satışlarda uzun süredir devam eden satış trendinin ardından GoPro, yatırımcılarını şirketi zorlu bir yıl beklediği konusunda bilgilendirmişti. Geçtiğimiz şubat ayında açıklanan 2015’in dördüncü çeyreğine ait rakamlarda şirketin geliri 436.6 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. Söz konusu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 31’lik bir düşüş anlamına geliyor.

Şirket, kötü geçen 2015’in ardından CEO Jack Lazar ile yollarını ayırmış ve geçtiğimiz yıl şirkete katılan Brian McGee’yi CEO’luğa getirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER