Teknoloji

GoPro Fetch ile dünyayı köpeğinizin bakış açısıyla kaydedin

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gopro-fetch-260814

Bir GoPro aksiyon kameranız ve bir köpeğiniz varsa şanslısınız. GoPro’nun çıkardığı yeni kayış takımı sayesinde dünyayı köpeğiniz bakış açısıyla kayıt altına alma imkanına sahipsiniz.

GoPro Fetch olarak adlandırılan kayış takımı yıkanabiliyor, keçe ile kaplanmış bir yapıyla geliyor. Hem göğüs hem de sırt olmak üzere iki farklı noktada montaj noktası barındırıyor. GoPro’ya göre göğüs konumundan ön pati aksiyonu, sırt tarafından da koşma, zıplama, gidip getirme ve bunun gibi çeşitli hareketler kayıt edilebiliyor. Göğüs montesi çıkarıalbiliyor, böylelikle küçük köpeklerde de GoPro Fetch rahat şekilde kullanılabiliyor.

gopro-fetch-260814-2

Küçük köpeklerden bahsetmişken, GoPro Fetch tamamen ayarlanabilir yapıya sahip ve ağırlığı 7 ila 54 kg. arasında değişen köpeklere bağlanabiliyor. Ayrıca GoPro Fetch bütün GoPro kameralarla kullanılabiliyor ve hızlı çıkarma tabanı ve kamera bağı da içeriyor.

GoPro Fetch’in 59.99 dolar fiyata sahip paketinin içinde kayış takımı, gerekli tüm donanımlar ve bağ bulunuyor. Çekime başlamak için geriye sadece bir GoPro kameranız ve köpeğiniz kalıyor.

ABD Kaliforniya merkezli GoPro genellikle ekstrem aksiyon senaryolarında kullanılan yüksek çözünürlüklü kameralar üretiyor. Video kameralar hafif, kompakt ve sağlam gövdeleri sayesinde rahatlıkla kullanılıyor. Ekstrem sporcular GoPro’yu sıklıkla kullanıyor. Örneğin bu yılın başlarında Avusturyalı hava akrobatı Felix Baumgartner, dünya rekoru kırışının GoPro kamerayla çekilmiş videosunu yayınlamıştı. Stratosfere yükselen bir helyum balonundan dünyaya atlayış gerçekleştiren sporcunun hikayesi GoPro tarafından yedi adet HERO2 kamerayla kaydedilmişti.

Yukarıdaki video sayesinde GoPro Fetch ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Kayış takımı şu anda yurt dışında piyasaya sunuldu. Henüz kesin bir bilgi verilmedi, ancak GoPro Fetch’in yakın zamanda ülkemizde de satışa sunulmasını bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER