Eğlence

GoPro’ya film ve TV yapımına katkılarından dolayı Bilim ve Teknoloji Emmy ödülü

GoPro’nun video kamera pazarına yeni bir soluk getirdiği pek çok kişi tarafından kabul ediliyor. İnsanların neredeyse her şeyi kaydetme isteği duyduğu günümüz dünyasında GoPro kameralar, dayanıklı yapıları ve geniş kullanım alanları sayesinde son derece önemli bir boşluğu dolduruyor. GoPro Hero serisinin bu denli popüler hale gelmesini anlamak da böylelikle biraz daha kolaylaşıyor.

gopro-emmy-150113

Emmy Ödülleri denince akıllara genellikle performanslarından dolayı ödül kazanan oyuncular gelse de, ABD Ulusal Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi dizi ve film endüstrisine muhteşem yenilikleriyle katkıda bulunan birey ve şirketleri de ödüllendirmeyi ihmal etmiyor. Dolayısıyla dizi ve film endüstrisi tarafından da yaygın olarak kullanılan GoPro’nun Bilim ve Teknoloji Emmy ödülünün sahibi olması kimseyi şaşırtmadı.

Şirket adına ödülü alan CEO Nicholas Woodman, bir dönem Hollywood’da bulunan küçük bir mağazanın çok fazla sayıda GoPro satmasının şirket içinde gizemli bir konuya dönüştüğünü, daha sonra mağaza sahibinin Universal’in son derece yüklü alımlar yaptığını açıklamasıyla bu gizemin çözüldüğünü belirtti. Büyük ve yüksek fiyatlı kameralarını riske etmek istemeyen film stüdyolarının GoPro’yu keşfetmesi sayesinde GoPro için yepyeni bir pazarın kapıları açılmış oldu. Woodman konuşması sırasında izleyicilere ”henüz bir şey görmediniz” mesajını vermeyi de ihmal etmedi. Woodman’ın bir GoPro ile kaydedilen ödül konuşmasını aşağıda izleyebilirsiniz.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER