Teknoloji

GoPro drone hava aracının Karma adını taşıyacak

GoPro Drone

GoPro drone aracıyla ilgili dedikodular 2014’ten beri ortalıkta dolaşıyordu ve bu yılın Code Konferansı etkinliğinde bu planlar doğrulanmıştı. GoPro drone 2016’da geliyor ve şimdi bu cihazın adının “Karma” olacağını öğreniyoruz.

Şirket yayınladığı bir blog yazısı ve YouTube videosuyla Karma adının duyurusunu gerçekleştirdi. Karma, GoPro’nun bireysel tüketici drone pazarına giriş yaptığı ürün olacak. Bu pazar son zamanlarda yeni ürünlerle giderek hareketleniyor, bir yandan da devletler bu tarz hava araçları için yeni düzenlemeler yapıyor.

Bireysel tüketici drone pazarının şu anki hakim gücü DJI ve bu şirketin şu anda 1 milyar dolarlık piyasa değeri bulunuyor. DJI, GoPro’nun hakim olduğu, belirli bir yere yerleştirilmiş kameralar ve film yapımı alanlarına giderek daha fazla girmeye başladı.

GoPro drone 4K çekim yeteneğine sahip olabilir

Karma ile ilgili olarak şu an için fazla bilgi bulunmuyor. Ancak bu dört pervaneli hava aracının en azından 4K film çekim yeteneklerine sahip olmasını bekleyebiliriz. Aslında adının yanı sıra Karma ile ilgili olarak elimizde bulunan tek şey ekim ayı sonlarında GoPro tarafından yayınlanan bazı test görüntüleri. Aynı test görüntüleri yayınlanan duyuru videosunda da kullanıldı.

GoPro drone aracı Karma’nın 2016 başlarında, bir ihtimal CES sırasında duyurulmasını bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER