Teknoloji

GoPro çip sıkıntısının yıl sonu satışlarını etkilemesini beklemiyor

gopro hero 10 black

GoPro küresel çip sıkıntısının ve tedarik zincirinde yaşanan diğer kesintilerin yıl sonu satışlarını etkilemesini beklemiyor. Bu da şirketin son zamanlardaki en iyi yıl sonu satış performanslarından birini hedeflediğini gösteriyor.

Şirketin üçüncü çeyreğe ait finans raporunu değerlendiren CEO Nick Woodman, şu ifadeleri kullandı: “Tedarik zincirinde yaşanan ve pek çok sektörü etkileyen sıkıntılara rağmen, dördüncü çeyrekteki gelir beklentimizi destekleyecek envanteri tedarikçilerimizle birlikte sağlamayı başardık. Hem GoPro.com’da hem de diğer perakende ortaklarımızda hedeflerimiz için yeterli stok mevcut.”

Bunun şirket için iyi haber olduğunu tahmin etmek pek zor değil. Hero 10 Black, 499 dolarlık yüksek fiyatına rağmen, oldukça iyi satıyor. GoPro’dan yapılan açıklamada, üçüncü çeyrekte satılan 800 bin kameranın yüzde 98’inin fiyatının 300 dolar veya üstünde olduğu belirtildi. Kameraların ortalama satış fiyatı da yüzde 25’lik artışla 381 dolara çıktı.

Son birkaç yıldır direkt satış modeline yönelen şirketin bir önceki çeyrekteki gelirinin neredeyse üçte biri kendi internet sitesinden geldi. Bu da şirketin sattığı her kameradan daha fazla kazanacağı anlamına geliyor. GoPro’nun 1.34 milyon üyesi bulunan abonelik servisinden elde ettiği gelir de 14 milyon dolara ulaştı.

2017’den bu yana en iyi üçüncü çeyrek sonucunu elde eden GoPro, çeyreği 317 milyon dolar gelir ve 49 milyon dolar kârla tamamladı. Her yıl en iyi performansını son çeyrekte sergileyen şirketin 2021’de de bunu tekrarlaması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER