Teknoloji

GoPro Apple endüstriyel tasarım ekibinin kıdemli üyesini transfer etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gopro apple transferGoPro Apple endüstriyel tasarım ekibinde uzun süredir görev yapan Danny Coster’i transfer etti. Coster, GoPro’da tasarımdan sorumlu başkan yardımcılığı görevini üstlenecek ve şirketin içindeki yeni donanım tasarım grubuna başkanlık edecek.

Coster, Jony Ive kadar ünlü bir isim değil. Ancak The Information’da yer alan haberde, Coster’in iPhone gibi önemli ürün projelerinde görev aldığı ve 1990’ların başından bu yana Apple bünyesinde olduğuna dikkat çekiliyor. Apple’ın endüstriyel tasarım ekibinin bağları sıkı bir grup olduğu ve şirketin bu birime birilerini alırken ince eleyip sık dokuduğu biliniyor. Bu da ekipten ayrılanların ve ekibe katılanların sayısının düşük kalmasına neden oluyor.

GoPro ve Apple arasında geçmişte yaşanan küçük gerilimler de söz konusu transferi daha ilginç hâle getiriyor. GoPro’nun mevcut durumu, şirketin başarısını kanıtlamış gruplardan çalışan transfer etmesinin arkasında yatan önemli sebeplerden biri gibi gözüküyor. 2014’teki büyük başarının 2015’te tekrarlanamaması sektör analistlerini endişelendirmişti. 2015’in son çeyreğindeki gelir seviyesi, şirketin 2016’ya dair öngörülerini revize etmesine ve çalışanlarının yüzde 7’lik kısmıyla yollarını ayırmasına neden olmuştu.

GoPro CEO’su Nick Woodman, şirketin yaşadığı sıkıntıları yazılıma bağlamıştı. GoPro ile kullanıcıların mükemmel görüntüleri rahatlıkla yakalayabildiklerini söyleyen Woodman, iş kaydedilen görüntüleri düzenlemeye geldiğinde kullanıcıların kendilerini “çıkışı olmayan kara bir ormanda” bulduklarını belirtmişti. Woodman, düzenleme seçeneklerini geliştirmenin kendileri için öncelik olduğunu söylemiş ve GoPro’nun iki fotoğraf düzenleme servisini satın almasıyla da bu sözlerdeki ciddiyeti ortaya koymuştu.

Şirketten yapılan resmi açıklamada, Coster’in GoPro’da hem donanım hem de yazılım konusunda tasarımın her alanına katkıda bulunacağı belirtildi. Yeni GoPro yöneticisinin, uzun süredir beklenen yeni aksiyon kamerası Hero 5’e de katkı sağlaması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER