Eğlence

GoPro bireysel tüketiciler için 360 derece video kamera planlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

GoPro 360 Video

Nikon’un CES’te 360 derece kamerasını duyurmasından hemen sonra GoPro’dan da benzer bir adımın atılacağına yönelik bir açıklama geldi. YouTube’un CES kapsamında gerçekleştirdiği basın konferansında konuşan GoPro CEO’su Nick Woodman, şirketinin yakında günlük kullanıma uygun, küre şeklinde bir GoPro 360 video kamera çıkaracağını söyledi.

GoPro, geçen yıl düzenelenen Code Conference etkinliğinde sanal gerçeklik için 360 derece ve 3D video çekme yeteneğine sahip kamera halkaları tanıtmıştı. Ancak bu ürünler yüksek fiyatlarıyla daha çok profesyonel fotoğrafçıları hedefliyordu. O zamandan bu yana GoPro bu halkaları kullanarak düzenli miktarda yüksek kaliteli 360 derece video yapımı gerçekleştirdi. Aslında GoPro CEO’sunun YouTube etkinliğinde sahneye çıkmasının nedeni bu videoların sayısının 2016 içinde daha da artmasıyla ilgiliydi.

Bu arada yer gelmişken GoPro 360 video klipleri Facebook’ta da, küresel kameralarla çekilmiş videoları doğal olarak destekleyen bir diğer platformda da yayınladığını belirtelim. Aslında bunlar GoPro’nun bireysel kullanıcılar için de 360 derece video çekebilen kamera çıkarması epey mantıklı bir adıma benziyor.

GoPro’nun Hero4 serisi aksiyon kameralarını çıkarmasının üzerinden yaklaşık bir yıl zaman geçti. O zamandan beri bunlar pazardaki en iyi aksiyon kameraları olma sıfatını taşıyor. Ancak görünen o ki, şirketin 2016 için kendisine belirlediği yeni hedefler bulunuyor. Bunların arasında GoPro’nun kendi drone’u üzerinde çalışması da bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER