Teknoloji

GoPro yatırımcılarını şirketi bekleyen zorlu yıl konusunda uyardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gopro

Aksiyon kameralarıyla tanınan GoPro için işler finansal anlamda pek iyi gitmiyor. 2015’in dördüncü çeyreğine ait sonuçları kamuoyuyla paylaşan şirket, 436.6 milyon dolar gelir açıkladı. Bu durum, geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 31 oranında gelir kaybı anlamına geliyor. Söz konusu rakam, analistlerin öngördüğü ortalama 496.1 milyon dolarlık gelirin fazlasıyla altında kalıyor. Şirket, hisse başına kaybı ise 8 cent olarak açıkladı.

Aksiyon kamera üreticisi için önümüzdeki dönem de pek parlak gözükmüyor. Mevcut çeyrek için öngörülerini revize eden şirket, mart ayıyla birlikte sona erecek dönem için 160 ila 180 milyon dolar arası bir miktarı kasasına koymayı planlıyor. Analistlerin bu konudaki beklentisinin ortalama 298 milyon dolar olduğu göz önüne alınınca şirketin içinde bulunduğu zor durumun fotoğrafı biraz daha net biçimde çekiliyor.

Finansal performansta yaşanan sıkıntılar, şirketin finans biriminde de önemli değişikliklere yol açtı. Mevcut CFO Jack Lazar, 11 Mart 2016 itibarıyla görevini Brian McGee’ye bırakacak. 2015’te şirkete katılan McGee, daha öncesinde Qualcomm bünyesinde görev yapıyordu.

Duyuruların ardından GoPro hisseleri seans sonrası işlemlerde yüzde 10 oranında değer kaybetti. Şirketin yaşadığı düşüşte vücuda ve başa yerleştirilebilen kameralar konusunda yaşanan rekabetin kızışması önemli rol oynuyor. Çinli Xiaomi gibi şirketler benzer ürünleri çok daha uygun fiyatlar karşılığında sunarken, akıllı telefon kameralarının gelişimi de şirketin satışlarına olumsuz etkide bulunuyor.

Mevcut tabloya ilişkin değerlendirmelerde bulunan GoPro CEO’su Nick Woodman, kullanıcılarının kameralarıyla kaydettikleri içeriklere daha kolay biçimde erişebilmelerinin ve bu içerikleri rahatlıkla düzenleyip paylaşabilmelerimin yolunu açacak yazılım çözümlerini sunmaları gerektiğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER