Teknoloji

Google+’tan sorumlu yöneticisi Vic Gundotra Google’dan ayrılıyor

Google+’ın şefi, Google’ın sosyalden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Vic Gundotra, Google+ hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla Google’dan ayrıldığını açıkladı. Ne var ki, nereye gideceğini ve yaklaşık sekiz yıl boyunca belirli bir noktaya gelmesinde önemli rol oynadığı şirketle yollarını ayırma kararının arkasındaki nedeni açıklamadı. Yönetici basitçe duygu yüklü bir veda mektubu kaleme aldı ve yeni çıkacağı yolculuk için heyecanını dile getirdi.

vic-gundotra-240414

Gundotra, mesajında “Bugün yaklaşık sekiz yıl sonra Google’dan ayrıldığımı açıklamıyorum. Buradan başka yerde bu kadar yetenekli ve tutkulu insanların bir arada bulunduğuna inanmıyorum. Larry Page’in liderliğini ve Google’da yapmam için güç verdiği şeyleri düşündüğümde kendimi kaybediyorum. İlk Google I/O’dan tüm mobil uygulamalardan sorumlu olmaya, Google+’ı yaratmaya kadar; bunların hiçbiri Larry’nin teşviği olmadan olmazdı.

Recode’un çeşitli kaynaklardan aldığı haberlere göre, Google’ın kurucusu ve CEO’su Larry Page Gundotra’nın yerine mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı David Besbris’i çoktan atadı. Page, Gundotra’nın yerini kimin alacağını resmen açıklamadı, ancak yöneticiye Google+’tan iyi dileklerini iletti ve müşterilere Google’ın Google+ üzerinde çalışmaya devam edeceğini ve Google+ kullanıcıları için mükemmel deneyimler oluşturacağını kaydetti.

Gundotra 2011 yılında kıdemli başkan yardımcısı görevine atandı ve o zamandan beri arama motorunun sosyal ağ çalışmalarını yönetiyordu. Ayrıca Larry Page’e doğrudan rapor veren yöneticilerden bir tanesiydi. Gundotra, Google’a gelmeden önce Microsoft’ta, platform misyonerlerinden sorumlu genel direktör olarak görev yapıyordu.

İlgili >> Google+ (Vic Gundotra), Google+ (Larry Page), Recode

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER