Teknoloji

Google’ın yenilenen Kendin Yap paketlerinde Raspberry Pi Zero var

google aiy projectsGoogle’ın Kendin Yap (DIY) ve yapay zekâ (AI) kavramlarını birleştiren AIY projeleri Raspberry Pi’yi çeşitli aksesuar, yazılım veya zorunlu olarak kullanılan kartonla birleştirerek meraklı kullanıcıların kendi Google Asistan akıllı hoparlörlerini veya nesne tanıma yetenekli akıllı kameralarını geliştirmelerine izin veriyor.

AIY Projects paketleri geçen yıl çıkmıştı. Şimdiyse Google, hem AIY Vision Kit hem de AIY Voice Kit paketlerinin yeni ve geliştirilmiş versiyonlarıyla yeniden karşımıza çıkıyor.

Yeni araç setlerinin kutusunda yepyeni Raspberry Pi Zero ve ön yüklü SD kartları geliyor. Böylelikle başlangıç aşaması biraz daha kolaylaşıyor. Ayrıca Google Android için AIY yardımcı uygulaması da çıkardı. Bu uygulamanın çok yakında iOS ve Chrome versiyonları da çıkacak. Bu sayede DIY akıllı hoparlör veya kamera gibi aksesuarların kablosuz kurulumu ve konfigürasyonu daha rahat biçimde gerçekleştirilebilecek. Bununla birlikte isteyenler Pi’yi monitör, fare ve klavyeyle birlikte standart bir Linux bilgisayar gibi de kullanabilirler. Vision Kit’in içinde Pi Camera Module V2 aygıtı da geliyor.

Google otomatik öğrenme teknolojilerini daha erişebilir kılmak için birçok farklı alanda çalışmalar yapıyor. AIY Projects sitesinden Vision Kit için önceden programlanmış modelleri indirebilirsiniz. Bunun yanı sıra Google, TensorFlow.js‘nin de çıkışını yaptı. TensorFlow.js, Google’ın sektörün lideri otomatik öğrenme çatı birimi TensorFlow’un tarayıcı tabanlı versiyonu olarak nitelendiriliyor. Sonuç olarak, örneğin kedinizi tanıyacak akılllı bir sistem kurabilir, bunu internet tarayıcısı üzerinden eğitebilir, bunu kendi yaptığınız akıllı kamera sisteminde kullanabilirsiniz. Tüm bunlar için makine görüşü alanında doktora çalışması yapmak gerekmiyor.

Vision Kit ve Voice Kit paketleri ABD’de, sırasıyla 89.99 ve 49.99 dolarlık fiyat etiketleriyle satılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER