Teknoloji

Google’ın yeni şifre uyarı eklentisi kimlik avı saldırılarına karşı uyarıyor

chrome-password-alert-020415

Google Chrome internet tarayıcısı için yeni bir eklenti yayınladı. Bunun sayesinde kullanıcılar kimlik avı saldırılarına (phishing) karşı daha korunaklı olacak.

Password Alert adlı eklenti Chrome kullanıcılarının hangi sitelerin güvenilir olduğunu hangi sitelerin güvenilir olmadığını bilmelerini sağlıyor. Böylelikle internet genelinde kişisel bilgilerinizi vermek veya şifrelerinizi kullanmak noktasında daha az endişe duymanız mümkün oluyor.

Kimlik avı saldırısında bir site veya e-posta iletisi kullanılarak kullanıcıların bilgilerinin ve şifrelerinin kötü niyetli kişilerin ellerine geçmesi mümkün oluyor. Kötü niyetli kişilerce ele geçirilen bu bilgiler kimlik hırsızlığı veya kullanıcıların banka hesaplarının boşaltılması gibi kötü amaçlar için kullanılabiliyor.

Google, Password Alert eklentisinin kullanıcının Google dışındaki herhangi bir sitede şifrelerini girdiği her seferde kullanıcıyı bilgilendiriyor. Bu, ilk başta rahatsız edici gibi görünebilir, ancak her şey kullanıcının yararına yapılıyor. Amaç insanların her sitede aynı şifreyi kullanıyor olmalarının farkına varmalarını sağlamak, farklı şifreler belirlemelerine ön ayak olmak.

Google, Chrome’un bir site istenmeyen yazılımı dağıtmaya çalıştığında veya kişileri istenmeyen yazılımlar için reklamlarla hedeflediğinde de uyarıyor.

Eğer Chrome kullanıyorsanız, aşağıdaki kaynak bağlantıyı takip ederek Password Alert eklentisini Chrome Web Mağazası’ndan indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER