Teknoloji

Google’ın yeni Android tabletler için çalıştığını gösteren yeni işaretler var

google tablet

Android tablet alanına baktığımızda, eksikliğini duyduğumuz birçok özellik ve modelin olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Google’ın bunu iyileştirmenin yollarını düşündüğünü gösteren yeni kanıtlar ortaya çıkıyor.

Google’ın tablet geçmişinden sorumlu olan ve LinkedIn profilinde şu anki unvanının “CTO Android Tabletler” olarak listelendiğini fark eden ComputerWorld’e göre, Android kurucularından Rich Miner, şu anda yeni Android tabletler üzerinde çalışıyor. Miner, bu unvanı Mart 2021’den beri de elinde tutuyor. Google’ın Android tabletlerle bir şeyler yaptığına dair daha fazla kanıta ihtiyacınız varsa, “Kıdemli Mühendislik Yöneticisi, Android Tablet Uygulaması Deneyimi” için açılmış olan en son ilanı da dikkate almak gerekiyor.

İlk olarak 9to5Google tarafından tespit edilen ilan, Google’ın bilgi işlemin geleceğinin daha güçlü ve yetenekli tabletlere doğru kaydığına inandığına dikkat çekiyor. Google, “Bilgi işlemin bir sonraki aşamasını sunmak için çalışıyoruz.” diyor. Aslında tüketicilerin her an Google yapımı bir Android tablet görebileceklerini kabul etmeksizin, böyle bir planlarının olduğunu doğruluyor.

Ayrıca Google’ın yakın zamanda Android 12L sürümüne de duyurduğunu unutmayalım. Her ne kadar bu sürüm daha çok katlanabilir formdaki cihazlar için çıkarılmış gibi bir izlenim oluşsa da, Google’ın tabletlere hâlâ önem verdiğinin bir göstergesi olarak da nitelendirilebilir. Google, bunu Android 12’yi büyük ekranlarda daha da iyi hale getiren özel bir versiyon olarak konumlandırıyor. Esasen Android 12L, ana ekranın yerleşimini, kilit ekranını, bildirimleri, Hızlı Ayarlar ve daha fazlasını özelleştirerek bir cihazın kullanıcı arayüzünün düzenini değiştirecektir.

Tüm bu işaretleri üst üste eklerseniz, yakında kesinlikle heyecan verici bir şey göreceğiz gibi görünüyor. Google tablet arenasına geri dönecek, ancak bunun ne zaman olacağı henüz netlik kazanmadı.

İLGİLİ HABERLER