Teknoloji

Google’ın Windows uygulamaları geliştirmek gibi bir planı yok

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, birkaç hafta önce çıkardığı Windows 8 uygulamasıyla Microsoft’un yeni işletim sistemini kullanmaya başlayan kullanıcıları kolay kolay bırakmayacağına dair bir işaret vermişti. Ancak görünen o ki, arama devinin Windows 8’e sunacağı destek çok geniş kapsama sahip olmayacak. Google Apps ürün yönetim direktörü Clay Bavor V3’e yaptığı açıklamada Windows uygulamaları geliştirmek gibi bir planlarının olmadığını kaydetti.

Bavor Windows’un hem PC hem de mobilde yüklü bulunduğu cihaz konusunda ağır sözler kullandı, nereye yatırım yapacakları ve kullanıcıların gidecekleri yerlere yatırım yapma konusunda bir hayli dikkatli davrandıklarını, ancak kullanıcıların Windows Phone veya Windows 8’de bulunmadıklarını kaydetti. Tabii ki, yönetici eğilimlerin değişmesi ihtimalini de göz önünde bulundurarak kapıyı tamamen kapatmadı ve gerekirse yatırım yapabileceklerini de kaydetti. Google, Microsoft’un reklamlarla sürekli kendisini hedef almasından da sıkılmış ve bu şekilde bir strateji izlemeyi seçmiş olabilir. Ne de olsa Google, kullanıcılar için önemli ve Google’ın desteklemediği platformun da bir yanı eksik olacaktır.

Google’ın Windows 8 platformuna yönelik çalışmaları arasında şu anda Windows Mağaza’da bulunan yeni bir arama uygulaması, aynı zamanda Chrome’un Metro versiyonu bulunuyor. Belki de Windows 8 yüklü sistem sayısı arttıkça Google’ın da bu platforma daha fazla ilgi gösterdiğini görebiliriz. Ancak şimdilik Google iOS ve Android uygulamalarına odaklanmaya devam edecek gibi görünüyor. Bunun yanı sıra Bavor’ın da belirttiği gibi Drive ve Gmail gibi bulut tabanlı servisler de odakta bulunacak.

İlgili >> V3

İLGİLİ HABERLER