Teknoloji

Google’ın Tango akıllı telefonları uzay görevine hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

project-tango-uzay-istasyonu-080714

Google bazı cihazların uzay boşluğuna bırakma fikrine yabancı sayılmaz, geçmişte Nexus S ve One cihazlarıın uzay görevleri olmuştu. Şimdi sırada bu görev için hazırlanan yeni bir cihaz var: Project Tango.

Üç boyut sensörleri barındıran, bu sayede çevrede bulunan nesneleri algılayıp onların planını çıkaran Tango akıllı telefonu NASA’nın SPHERES olarak bilinen deneysel uydu programında rol alıyor. Reuters’in haberine göre, küre biçimindeki uydular günün birinde astronotların gerçekleştirdiği günlük görevleri gerçekleştirecek ve hatta uzay aracı dışında çıkmak zorunda oldukları zorunlu ve riskli işlerin yönetiminde kullanılacak.

Verilen bilgilere göre, NASA ve Google 11 Temmuz tarihinde Tango Projesi akıllı telefonlarını yörüngeye yerleştirmeyi planlıyor. Bu telefonlar Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bulunan bowling topu büyüklüğündeki uçan robotların beyinleri ve gözleri olarak kullanılacak.

project-tango-uzay-istasyonu-spheres-080714

SPHERES Proje Yöneticisi Chris Provencher’ın Reuters’e söylediğine göre, robotlar için çeşitli sensörlerin yanı sıra daha iyi işlemci gücü ve kamera arayışında da olduklarını, akıllı telefonların da gidilecek yön olduğunun o zamandan belli olduğunu kaydetti. Tango’nun programın ihtiyaçları için en doğru özellikleri içerdiğini kaydeden yönetici, uzay istasyonu içindeki herhangi bir noktada görevlerini yerine getirecek bir robot için ihtiyaç duydukları yeteneklerin Tango akıllı telefonlarında bulunduğunun altını çizdi.

Provencher robotlarına iletişim aracı, kamera, artırılmış işlemci gücü, ivmeölçer ve diğer sensörleri eklemek istediklerini; bunun hakkında düşünürken cevabın ellerinde olduğunu farkettiklerini söyledi.

İLGİLİ HABERLER