Teknoloji

Google’ın robotları web sayfalarını insanlar gibi okumaya başlıyor, daha fazla bilgiye erişiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, “Knowledge Graph” adını verdiği yeni bir araç çıkardı. Kullanıcıların web üzerindeki aramalarını analiz ederek daha doğru bilgi sunmayı hedefleyen bu araç sitelerin okunma yeteneklerini iyileştirerek daha iyi arama sonuçlarının sağlanması arzusunun bir sonucu da sayılabilir.

JavaScript ve AJAX tabanlı bileşenler web sayfalarında gezinen Google robotlarının önünde genellikle engel çıkarıyor. Ancak arama motoru bu sıkıntıyı aşacak daha akıllı simgeler geliştirmiş gibi görünüyor. Apache kayıtlarını didikleyen bir yazılımcı Google robotlarının sadece URL’leri sayfadan ayıklamak yerine web sitesinde yer alan JavaScript kodlarını çalıştırdıklarını farketmiş. Web sayfalarında JavaScript ve AJAX’in çalıştırılmasıyla kullanıcıya gösterilen bilgilerin miktarı giderek çoğaldı. İşte artık Google da bu kodları çalıştırarak orada tutulan verilere erişiyor, bu sayede herhangi bir kişi, mekan, obje veya konuyla ilgili daha fazla veriyi indeksleme ve kullanıcılara sunma fırsatı yakalıyor.

Anlayacağınız Google’ın botları artık web’i daha derin biçimde dolaşıyor, daha önce indekslenmeyen içeriklere veya veri tabanlarına erişebiliyor. Görünen o ki Google her şeyi bilme noktasında doğru bir adım daha yaklaşıyor. Google’ın bu yeni servisi şu an için sadece Google’ın ABD versiyonunda kullanılıyor, ancak zamanla diğer bölgelerdeki Google versiyonlarına da yayılacak.

İlgili – Swapped
İlgili – Google Blog (1)
İlgili – Inside Search

İLGİLİ HABERLER