Manşetler

Google’ın Nexus tableti gelecek hafta düzenlenecek Google I/O’da tanıtılabilir

Google’ın yönetim kurulu üyesi Eric Schmidt geçen aralık ayında şirketinin kendi markasını taşıyan bir tablet üzerinde çalıştığını söyleyip fitili ateşlemişti. Ortalıkta dolaşan son haberler Nexus 7 olarak adlandırılan bir tabletin gelecek hafta kapılarını açacak Google I/O geliştirici konferansında tanıtılacağını işaret ediyor.

Son olarak DigiTimes da bunu destekleyici bir haber yayınladı. Google ve ASUS tarafından ortaklaşa geliştirilen bu tabletin 27-29 Haziran tarihleri arasında ABD’nin San Francisco şehrinde düzenlenecek Google I/O yazılımcı etkinliğinde tanıtılacağını söyleyen site fiyatın da $199 olacağını kaydetti. Üretimin ise Quanta Computer tarafından yapılacağı kaydedildi. 7 inç’lik Nexus tabletin teslimatının başladığı, temmuzda da mağazalarda satışa sunulacağı kaydedildi. Cihazın yılın ikinci yarısında en az üç milyon sevkiyat rakamına ulaşması bekleniyor.

Google I/O etkinliğine Asustek Yönetim Kurulu Başkanı Jonney Shih’in de katılacak olması burada bir tablet bilgisayar duyurusunun yapılacağı ihtimallerini güçlendiriyor. 7 inç’lik Nexus tablet bilgisayarın ucuz bir fiyata sahip olması nedeniyle sadece Wi-Fi desteği barındıracağı, arkasında kameranın bulunmayacağı, sadece önünde yer alacak kamerayla görüntülü görüşmelere izin vereceği de DigiTimes’ın iddiaları arasında yer alıyor. Cihazda Google’ın Chrome internet tarayıcısı da yüklü gelecek.

Bu arada ASUS da kendi markasını taşıyan 7 inç’lik tablet bilgisayarını ağustostan itibaren yurtdışında $159-179 fiyat bandında satışa sunuacak.

İlgili >> DigiTimes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER