Teknoloji

Google’ın Nexus tableti altı ay sonra gelebilir

Google’ın yönetim kurulu üyesi Eric Schmidt önümüzdeki altı ay içinde çıkması planlanan Nexus tabletin ilk işaretlerini verdi. Arama devinin eski tepe yöneticisi İtalyan gazete Corriere della Sera’ya verdiği demeçte önümüzdeki altı ay içinde en yüksek kalitenin ürünü bir tableti piyasaya sürmeyi planlıyoruz.” diye ipucu verdi. Bu arada Google’ın ses tanıma teknolojisinden Apple’ın Siri’siyle daha iyi rekabet edecek yararlanacağını da doğruladı.

Schmidt Apple’ın kurucularından Steve Jobs’u da, tablet segmentini dikey konumdan ve kurumsal pazarlarla kısıtlı yapısından çıkarıp tüketici odaklı bir ürün hâline getirmeyi başardığını dile getirerek andı. Steve Jobs’un zamanımızın Mikelanj’ı olduğunu dile getirdi. Jobs’un tabletin devrimsel potansiyelinin farkına vardığının ve iPad gibi mükemmel bir ürünü yarattığının altını çizdi ve bunu kapitalizm olarak nitelendirdi.

Google’ın Nexus tabletinin ne gibi özellikler barındıracağı henüz belli değil. Tableti hangi üreticinin üreteceği, Nexus S veya Nexus One gibi mi adlandırılacağı, yoksa başka bir üreticinin modeli olarak da nitelendirilecek şekilde Galaxy Nexus gibi mi adlandıracağı belli değil. Aslında önümüzdeki altı ay içinde çıkacak olan tablet pratikte ilk Google tableti sayılmaz. Google yurtdışında piyasaya çıkan ilk Honeycomb tableti olan Motorola XOOM‘un geliştirme çalışmalarına bizzat katkıda bulunmuştu. Söz konusu tableti kim üretirse üretsin, üzerinde Ice Cream Sandwich’in, yani Android’in en son kullanıcı arayüzünün çalışmasını bekleyebiliriz.

İlgili – Notebook Italia

İLGİLİ HABERLER