Eğlence

Google’ın müzik servisi Android Honeycomb ile birlikte geliyor

Google’ın web tabanlı müzik servisini Android Honeycomb’un çıkışıyla birlikte hayata geçirebileceği söyleniyor. Motorola yöneticisi Sanjay Jha, bu ayın sonunda yurtdışında Honeycomb sürümüyle birlikte çıkması beklenen Motorola Xoom hakkında konuşurken Google’ın video servisi yanında müzik servisi de sunabileceğini ağzından kaçırdı.

Jha, Mobil Dünya Kongresi’nde yaptığı açıklamaya Google’ın şu anda sunduğu mobil servislere bakıldığına video servisinin olduğunu ve müzik servisinin de olacağını söyledi. Google, YouTube’a sahip olduğu için Android kullanıcılarına video servisini kolaylıkla sunmakta, müzik servisinin çıkacağı ise bir süredir ortalıkta konuşuluyordu.

Google’ın müzik servisinin bulut tabanlı olacağı ve kullanıcılara ait şarkıların Google’ın sunucularında saklanacağı tahmin ediliyor. İsteyenler bu şarkıları internetten canlı olarak dinleyebilecek ya da istedikleri ve uyumlu olan herhangi bir cihaza indirebilecek. Servisin çevrimiçi mağazaya da sahip olması bekleniyor, Google bu yolla Apple’ın iTunes’una bir alanda daha rakip olacak.

İlgili – Android Community

İLGİLİ HABERLER