Teknoloji

Google’ın Motorola’yı satın alması INQ Mobile’ı Microsoft’a itiyor

Google’ın Motorola’yı satın alma planı en azından bir partneri Android’den uzaklaştırabilir. GigaOM’un verdiği habere göre, Hutchison Whampoa’nın sahibi olduğu INQ Mobile’ın tepe yöneticisi Frank Meehan söz konusu satın alma girişiminden endişe duyuyor.

“Belli bir sayıda büyük satıcının Windows Phone’u çekirdek platform olarak değerlendirmekte olduklarını gördük, bu nedenle biz öncülüğü üstleniyor ve bu platformu şimdiye kadar Android’de yaptığımız çalışmaları tamamlayıcı olacak şekilde değerlendiriyoruz.” diye konuştu Meehan. Bu arada INQ’nun Microsoft’un mobil işletim sistemini seçerek daha az yasal sorunla karşılaşabileceğine de dikkat çekti. Hutchison Whampoa grubunun perspektifinden bakıldığında Meehan, operasyonlarını müşterilerine ulaştırmak için Android üzerinde yoğun bir çalışma yaptıklarını belirtirken, bu yıl itibariyle şirketlerin fikri haklardan maksimum geliri elde etme çabası nedeniyle inovasyondan çok hukuk işlerine odaklandığına dikkat çekti.

Bu arada, NPD Group’un idari direktörü Ross Rubin de geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda Android’in momentumunun Android cihaz üreticileri için çekici bir pazar yarattığını, Google’ın Motorola’yı satın almasının bu üreticileri caydırmayacağını öne sürmüştü. HTC, Rubin’in öngörüsüne uygun şekilde hareket etse de, INQ farklı düşünüyor gibi görünüyor.

İlgili – GigaOM

İLGİLİ HABERLER