Teknoloji

Google’ın Motorola Mobility’yi satın alma sürecini işten çıkarmalar izleyebilir

Google’ın 12.5 milyar dolar karşılığında gerçekleştirdiği Motorola Mobility şirketini satın alma işi bu hafta sonuçlanabilir. Geçen ağustos ortalarında duyurulan bu satın alma niyetinin ABD, Avrupa ve Çin’deki idari makamlar tarafından onaylanması aylar aldı. Son olarak geçen hafta sonu Çin’in düzenleyici organı onay verdi ve 8-K formu da dün Motorola tarafından kayda geçirildi. Bu, satın alma sürecinin 1-2 gün içinde tamamlanabileceği anlamına geliyor.

Sürecin tamamlanmasından sonra sıra Motorola Mobility’nin Google çatısı altına girmesine gelecek. Bu noktada işten çıkarmaların olabileceğinden korkuluyor. Çünkü Google geçmişte yaptığı satın almalarda işten çıkarma hamlesine sıklıkla başvurdu. Örneğin DoubleClick satın alındıktan sonra bu şirket çalışanlarının yüzde 40’ı işten çıkarıldı. TechCrunch’ın bir kaynaktan aldığı bilgiye göreyse onayın ardından “dinleme turları” adı verilen süreç başlayacak. Bu kapsamda yeni yönetim Motorola’nın tüm operasyonlarını ziyaret edip inceleyecek, herkesin ne yaptığını gördükten sonra kararlarını verecek.

Google, Motorola Mobility’nin satın alınmasına gerekçe olarak bu şirketin oldukça büyük olan fikri mülkiyet hakları portföyünü göstermişti. Bir Android cihaz üreticisi olan Motorola’nın Google’dan ayrıcalık göreceği iddia edilse de, Google her seferinde Motorola’nın da diğer Android iş ortaklarıyla aynı mesafede olacağını; Android’in açık ve ücretsiz olmaya devam edeceğini dile getirmişti.

İlgili – TechCrunch

İLGİLİ HABERLER