Teknoloji

Google’ın LG ve Motorola’yı destekleyecek olması HTC’nin Android’li tablet planlarını erteletti

LG’nin tablet planlarını Android’in daha tablet dostu versiyonu çıkıncaya kadar ertelediğini duyurmasının üzerinden çok da uzun zaman geçmedi. Her ne kadar diğer üreticiler Android’li tabletlerini yakın zamanda çıkarmayı planlasalar da, Google mevcut Android versiyonlarının tabletler için uygun olmadığını söylüyor. Digitimes’ın yayınladığı bir haber de HTC’nin Google’a uyup Android tablet planlarını ertelediğini gösteriyor.

HTC’nin tabletlerin lansman tarihinin ötelenmesi Google’ın tablet desteğini Android 3.0 ile birlikte vermeye başlayacağı ve özellikle Motorola’yı destekleyeceği haberinin ortaya çıkışının ardından gelmeye başladı. Kaynağa göre, bir JPMorgan analisti HTC’nin tabletlerinin çıkışının beklenen zaman olan 2010’un son çeyreğinden 2011’in ikinci çeyreğe kaydırıldığını iddia ediyor. Bu demek oluyor ki, tabletler yurtdışında önemli bir alışveriş zamanı olan yılsonunu ıska geçecek.

Android 3.0’da Motorola ile ilgilenecek olan Google, Android 3.5 ile birlikte LG’ye özel ilgi gösterecek. HTC’ye ise sıranın daha sonraki sürümlerde gelmesi bekleniyor. Google’ın en büyük Android destekçilerinden olan HTC’nin tablet konusunda neden diğer iki rakibine tercih edilmediği sorusuna ise Tayvanlı şirketten bir açıklama gelmedi.

İlgili – Android Community

İLGİLİ HABERLER