Manşetler

Google’ın kişiselleştirilebilir arkaplanlı ana sayfası faaliyete geçti

Google’da yenilikler devam ediyor. Arama altyapısına Caffeine’i ekleyen arama devi üstyapı üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. Şimdiye kadar ana sayfasını çabuk açılması için bu sayfayı oldukça sade tutan Google, Bing’in sunduğu gibi arkaplan resmi sunmaya başladı.

Çeşitli ressamların ve fotoğrafçıların eserlerinin sunulduğu ana sayfaya istediğiniz takdirde kendi seçtiğiniz fotoğrafı da yerleştirebiliyorsunuz. Bunun için bir Gmail ya da Google hesabınızın olması gerekiyor.

Kişiselleştirilebir ana sayfa Internet Explorer 8 ve Firefox 3.6.3 üzerinde çalışıyor. Ancak Safari 5 üzerinden Google.com.tr’ye girdiğimizde bembeyaz bir fon bizleri karşıladı.

Google’ın bu son numarası bazı kişileri memnun etmiş görünmüyor. Twitter’da Google’ın arkaplan resimlerinden memnun olmayan yüzlerce tweet’e rastlamak mümkün. Üstelik bu arkaplan özelliği kapatılamıyor. Peki, siz de memnun olmayan kitle arasında yer alıyorsanız ne yapacaksınız? Bu bağlantıyı kullanmak bir alternatif olabilir, ancak aramanızı Google.com.tr yerine Google.com üzerinde yapmış olacaksınız. Ya da Google SSL servisini kullanmak da bir çözüm olabilir. SSL arama şu anda beta sürecinde ancak Google ile aynı sonuçları listeliyor.

Mashable’da Google’ın arka planda editörler tarafından seçilen resimleri görüntülemesinin sadece bugüne mahsus bir olay olduğu söyleniyor. Yani, yarından itibaren Google’ın ana sayfası normale dönecek diye umut ediliyor. Arkaplanda resim olayını sevenler ise Google hesaplarına giriş yaparak ana sayfalarını dilediği şekilde renklendirme imkanına sahip olmayı sürdürecekler.

İlgili – Mashable

İLGİLİ HABERLER