Ulaşım

Google’ın kendi kendine giden otomobilinin direksiyonunda görme yeteneğini kaybetmiş bir kişi – Video

Google’ın YouTube üzerinden yayınladığı son video şirketin bir süredir yürüttüğü kendi kendine giden otomobil projesinin görme yeteneğini kaybetmiş insanlar için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Yazının devamında yer alan videoda Google çalışanları, görme yeteneğini yüzde 95 oranında kaybetmiş Steve Mahan adlı bir şahsı evinden alıyor ve direksiyonun başına geçiriyor.

Mahan direksiyon başına geçip motor çalıştıktan sonra nazik bir robotik ses “otomatik sürüş” şeklinde seslenerek bu modun aktif olduğunu hatırlatıyor. Videoda göreceğiniz yolculuk alışılmışın dışında bir yolculuk oluyor ve Mahan şimdiye kadar böyle bir sürüş keyfi yaşamadığını söylüyor.

Google, kendi kendine giden otomobil projesini 2010 yılında açıklamıştı. Proje kapsamında geliştirilen ve bilgisayarla kontrol edilen otomobil şimdiye kadar yaklaşık 322 bin kilometrenin üzerinde yol kaydetti. Google’ın dışında BMW, Audi ve Toyota gibi otomobil üreticileri ve çeşitli üniversite öğrencileri bilgisayar kontrollü sürüş sistemlerini geliştirmek için çalışıyor. Google söz konusu testi yapmış oldukları araştırma çalışmalarının dışarıdaki ortamda teknik açıdan test edilmesi olarak nitelendiriyor. Ancak bu test günün birinde insanlığa neyin sunulabileceğini göstermesi açısından önem taşıyor.

Video: Google’ın kendi kendine giden otomobilinin direksiyonunda Steve Mahan

İlgili – Google+

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER