Teknoloji

Google’ın iPhone uygulaması Apple’ın kurallarına aykırıymış

Teknoblog.com – Apple’ın iPhone uygulamalarının satıldığı App Store’da sergilenecek uygulamalara onay verirken koyduğu kurallardan bir tanesi de belgelenmemiş API’ların uygulama geliştirmesi sırasında kullanılmasına izin verilmemesi. Ancak Google’ın iPhone için geliştirdiği sesli arama uygulamasında bu tür API’lardan birisi kullanılmış.

CNET’in haberine göre Google, iPhone’un ağıza doğru yaklaştırıldığında sesli arama yapmak istenildiğini sezmesine olanak sağlayan bir özelliği uygulamaya eklemek için belgelenmemiş bir API kullanmış. Ancak Apple izinsiz API’ların kullanılmasına izin vermiyor, iPhone yazılımında güncelleme yaptığında mevcut olan bu API özelliğinin çalışacağını da garanti etmiyor.

CNET, eğer Apple SDK kurallarını uygulamak konusunda kararlı davranırsa, Google’un bu kodu tekrar yazmaya zorlanabileceğini ya da yakınlık sensörünün kullanımı şeklini değiştirmesi gerekeceğini söylüyor. Ancak, en büyük endişe Apple’ın bütün uygulamaları baştan sona kadar tüm ayrıntılarıyla kontrol eden insan gücünün bulunmuyor olması. Aynı sorun taşıyıcılarla da yaşanıyor, bazı uygulamalarının onaylanması ve indirilmeye sunulması aylar alabiliyor.

CNET’in haberine bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Resim: Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER