Teknoloji

Google’ın güncellenen hizmet şartları e-posta iletilerinin reklam için tarandığını ifade ediyor

Birçok Gmail kullanıcısı bu e-posta servisinin iletileri anahtar kelimeler için taradığını biliyor, ancak bazıları Google’ın bunu açık bir şekilde ortaya koymamasından rahatsız oluyordu. Üstelik bu nedenden dolayı Google aleyhine açılmış çeşitli gizlilik davaları da bulunuyor.

gmail-logo-150414

Şirket gelecekte daha fazla sorunla karşılaşmamak adına hizmet şartlarında bir güncelleme yaptı ve ne yaptığını açık bir şekilde ortaya koydu. Uzun metne bakıldığında şirketin, içeriklerin reklamlar, özelleştirme ve güvenlik amacıyla otomatik sistemler tarafından analiz edildiğini açık bir şekilde ortaya koyduğu görülüyor.

Google’ın Reuters’a verdiği demece göre bu hamle son birkaç ay içinde kullanıcılardan gelen geri bildirimlere bağlı olarak atıldı ve müşterilere daha fazla açık davranılmasını sağlamış oldu. Aslında hizmet şartnamesinin çoğu kullanıcı olduğunu kabul etmek gerekiyor, ancak söz konusu hukuki işlemler olduğunda, bu şartnameler bir hayli önem kazanıyor ve bazı şartları önceden belirtmek Google’ın elini rahatlatacaktır.

Bu arada Google’ın hizmet şartlarının Türkçe versiyonunda son güncelleme tarihi hâlâ 11 Kasım 2013 olarak görünüyor. İngilizce sürüm ise 14 Nisan tarihiyle son değişiklikleri yansıtıyor.

İlgili >> Reuters, Google

İLGİLİ HABERLER